Van links naar rechts: Suzie Dekker, Non Singadji, Fery Janssen en Latoya Pietersz. Foto: Verona Westera

Van links naar rechts: Suzie Dekker, Non Singadji, Fery Janssen en Latoya Pietersz. Foto: Verona Westera

Werkgroep Bersatu houdt ontmoetingsdag voor Molukkers en Indo’s

Maatschappij

Ook mensen met affiniteit met Indonesië zijn welkom

Door Verona Westera

WINTERSWIJK - Molukkers, Indische mensen en mensen die affiniteit hebben met Indonesië zijn welkom op 25 maart van 10 tot 14 uur in de het gebouw van Life Winterswijk aan de Jeugdkerkstraat (Balinkes). Die dag staat in het teken van ontmoeting. “Vanuit ontmoetingen die we in het verleden hebben gehouden en Rumah Kasih (woongroep voor mensen met een Moluks/Indische achtergrond waarvoor voorbereidingen zijn getroffen. red) weten we dat er behoefte is aan ontmoetingsmomenten”, legt Suzie Dekker uit. Samen met André Sletering, Refaim Pietersz, Non Singadji, Latoya Pietersz, Fery Janssen, Christien Tulaseket, Sarai Ombeng heeft ze de koe bij de horens gevat. Zij hebben de werkgroep Bersatu (verenigd/samen) opgezet.

“Iedereen is welkom”, aldus Fery. “Het doel is om ons ‘senang’ te voelen met elkaar”, laat ze weten. Er wordt gegeten en muziek gemaakt. Natuurlijk gaan de dames vooraf de keuken in. “Dat hoort er natuurlijk bij. Zonder eten is het niet compleet, dan komt niemand. Samen eten hoort bij onze cultuur”, lacht Non. “Dat kan niet zonder eten”, vindt ook Latoya. Zij woont in Bali en is sinds de coronapandemie in Nederland om voor haar zussen te zorgen. “Bij ons is het zo dat alle gelegenheden gevierd worden met eten en muziek. Dus ook deze samenkomst moet gevierd.”
Het koor van de Molukse kerk komt die dag zingen, maar de groep is ook op zoek naar Molukse, maar vooral ook Indische muzikanten die graag willen optreden.
De ruimte wordt dan ook helemaal in stijl aangekleed. “Er zijn allerlei spullen uit Indonesië die we meenemen om alles mooi in stijl te brengen”, laat Suzie weten. “Zo halen we Indonesië hierheen”, lacht Suzie.

Tijdens de bijeenkomst kunnen mensen elkaar ontmoeten en leren kennen. “Het is in de toekomst ook de bedoeling dat we een programma aan gaan bieden. ook daarvoor kunnen aanwezigen aangeven wat hun wensen zijn”, aldus Suzie. Het is de bedoeling dat er elke laatste vrijdag van de maand een ontmoetingsdag gehouden gaat worden.
Wie er bij wil zijn kan zich aanmelden (ivm eten) voor 18 maart.


tel. 06-18713426

bersatu.winterswijk@gmail.com

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant