Karel en Marleen Barink in de showroom. Foto: Rob Weeber
Karel en Marleen Barink in de showroom. Foto: Rob Weeber

Borculo verliest woonwinkel Barink Wonen & Zo

Economie

BORCULO – De derde generatie Barink staat aan het roer van de prachtige woonwinkel aan de Voorstad in Borculo. Opa begon zo’n negentig jaar geleden en door de jaren heen is de winkel uitgebreid tot wat het nu is, 1500 vierkante meter exclusief, maar betaalbaar interieuraanbod. Toch hebben Karel (51) en Marleen (48) Barink besloten om eind 2024 de winkel te gaan sluiten.

Door Rob Weeber

Wie op zoek is naar een (gedeeltelijk) nieuwe inrichting, heeft grote kans van slagen bij Barink Wonen & Zo. Het aanbod is breed en toont verschillende woonstijlen van een uitstekende en vooral ook betaalbare kwaliteit. Daarnaast staat de service voorop. Realiteit is echter dat de definitieve uitverkoop voor de deur staat. “We hebben alles goed overwogen,” legt Karel Barink uit, ”maar de beslissing is onomkeerbaar. Ik ondervind teveel lichamelijk ongemak om het werk te kunnen blijven doen. Vloeren leggen bijvoorbeeld is altijd mijn passie geweest, maar ook dat kan ik niet meer doen. Wij kunnen goed leven met de wetenschap dat er aan negentig jaar Barink een einde gaat komen, maar mijn vader heeft er meer moeite mee. Uiteindelijk is er een goedlopende zaak opgebouwd, die stopt om gezondheidsredenen. Ook voor onze medewerkers is het jammer. Sommigen werken al bijna twintig jaar bij ons.”

Leegverkoop
Vanaf 1 februari gaat de leegverkoop in. Wat er daarna met het pand gebeurt, is nog koffiedik kijken. “Er zijn wat opties,” geeft Karel Barink aan, “maar het is te vroeg om daar wat over te kunnen zeggen. De locatie is natuurlijk uitstekend, zeker met het vernieuwde Muraltplein aan de ene kant en het haventje aan de andere kant. Vanuit dat gezichtspunt zou een nieuwe winkel natuurlijk mooi zijn, maar de tijd moet het leren.” Wat ze na de sluiting gaan doen, hebben ze nog niet definitief besloten, maar niets doen, behoort niet tot de opties.

Tijdens de elf maanden leegverkoopperiode is de voorraad boxsprings, bankstellen, eettafels, vloerkleden, relaxfauteuils et cetera aantrekkelijk afgeprijsd met kortingen oplopend tot 60 procent. Bestellingen op maat lopen het hele jaar gewoon door, evenals het leggen van de vloeren.

“Wij verwelkomen jullie nog graag dit jaar, de koffie staat klaar”, zo nodigen Karel en Marleen Barink uit.

Barink Wonen & Zo is gevestigd aan de Voorstad 5 in Borculo. Voor een overzicht van het assortiment kan men terecht op de website van de woonwinkel.

https://barinkwonen.nl/

De entree van de Borculose woonwinkel Barink Wonen & Zo. Foto: Rob Weeber

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant