Vlnr: Chiel Meekes, Jeroen Riemersma, burgermeester Joris Bengevoord, Danny Prinsen en wethouder Gosse Visser. Foto: Han van de Laar
Vlnr: Chiel Meekes, Jeroen Riemersma, burgermeester Joris Bengevoord, Danny Prinsen en wethouder Gosse Visser. Foto: Han van de Laar

Burgermeester Bengevoord opent de eerste beurs bij Meekes

Economie

WINTERSWIJK - De voertaal is Engels als Chiel Meekes de standhouders uit binnen- en buitenland welkom heet. Tevens introduceert hij Danny Prinsen en Jeroen Riemersma, medeorganisatoren van Stocklots & Volume Goods Fair (SVG-Fair), voor de eerste keer nu in Winterswijk. Daarna geeft Chiel het woord aan burgemeester Joris Bengevoord, die de formele aftrap zal verrichten.

Door Han van de Laar

De burgemeester benadrukt de kracht van de Achterhoek. Na Eindhoven is de Achterhoek één van de grootste innovatieve centra van Nederland. In een promotiefilmpje worden de standhouders op de hoogte gebracht van de kracht van de Achterhoek in het algemeen en Winterswijk in het bijzonder. Bengevoord: “Er is niet alleen sprake van hoogwaardige maakindustrie, maar ook het Nationaal Landschap Winterswijk maakt een goede wisselwerking tussen werken en recreëren mogelijk. Van belang is daarbij de gunstige ligging ten opzichte van Duitsland en de jarenlange samenwerking tussen de regio’s. Daardoor kan Winterswijk tot het middelpunt van Europa worden beschouwd.”

Wethouder Gosse Visser is blij dat er weer reuring is ontstaan in de voormalige Signify / Philips hal. “De hal is volledig in gebruik en Meekes werkt aan een klimaat adaptieve omgeving. Zo worden er wadi’s gerealiseerd, het dakwater afgekoppeld, komen er extra bomen en planten en wordt de biodiversiteit vergroot. Ook onderzoeken we samen of het dak geschikt is om met zonnepanelen te bedekken, zodat kan voorzien in de eigen stroomvoorziening en die van aangrenzende locaties.”

De beurs die bij Meekes voor de eerste keer werd wordt gehouden en twee dagen duurt was volledig volgeboekt. De meeste standhouders komen voor de eerste keer naar Winterswijk. Zo ook Maikel Roest uit Reuzel van Pater Partijhandel. Hij hoopt hier met zijn compagnon goede zaken te doen. Zowel inkoop als verkoop. “Beurzen vind ik altijd gezellig. In eerste instantie natuurlijk om zaken te doen, maar je ziet ook vaak dezelfde standhouders. We zoeken elkaar dan ook wel op.” Een rondje door de hal laat een grote diversiteit aan producten zien. Van scooters tot barbies en van golfkarretjes tot bodymilk. De volgende beurzen bij Meekes zijn op 5 en 6 juni en 6 en 7 november. Zie ook svgfair.com.

Welkom en opening van de beurs. Foto: Han van de Laar

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant