Stichting Beautykadobank. Foto: PR

Stichting Beautykadobank. Foto: PR 

PR

Beautykadobank nu ook in Aalten en Dinxperlo

Algemeen

‘We zien nog steeds een toename in de aanvragen’

Door Henri Walterbos

WINTERSWIJK-AALTEN-DINXPERLO - De Beautykadobank Winterswijk bestaat inmiddels ruim 4 jaar en blijkt in een grote behoefte te voorzien. Initiator Joanne Rengelink uit Winterswijk hierover: “In die vier jaar hebben we al honderden cadeautassen met verzorgingsproducten weggegeven. We zien nog steeds een toename in de aanvragen. Afgelopen jaar hebben we zelfs meer dan 100 cadeautassen weggegeven.” Ook buiten Winterswijk is er behoefte aan de tassen van de Beautykadobank. “We zijn benaderd door Figilus in Aalten. Vanaf 1 maart 2024 kunnen ook mensen die 18 jaar of ouder worden, in de plaatsen Aalten en Dinxperlo, een cadeautas aanvragen. Aangezien de aanvragen zullen toenemen zijn wij heel blij met de komst van Meta en Michelle als vrijwilligers. Zij zullen er voor zorgen dat de tassen in Aalten en Dinxperlo op de juiste plek terecht komen.”

Als iemand een cadeautas met verzorgingsproducten wil aanvragen dan is het advies om zich te melden bij een hulpverlenende instantie. Samen kan dan een aanmeldformulier ingevuld worden. “Hierop staat onder andere het geslacht en de geboortedatum, zodat wij weten voor welke leeftijd we een cadeautas moeten maken. Ook kan men wensen op het aanmeldformulier vermelden. Aangezien we een grote voorraad van producten hebben, van verschillende merken, kunnen we vaak aan deze wens voldoen. Maar het komt natuurlijk ook voor dat we het product niet op voorraad hebben, maar dan doen we een alternatief product in de tas.”

Als er meer aanvragen komen, zijn er ook meer producten nodig. “De inwoners van Aalten en Dinxperlo kunnen ook ongebruikte verzorgingsproducten inleveren. Dit kan op dezelfde locaties waar de cadeautassen ook verstrekt worden.” De tassen kunnen op de vrijdag, na de verjaardag, worden opgehaald bij; De balie van de WUh, in Boogie Woogie te Winterswijk, de Ahof in Aalten en bij het Kulturhus in Dinxperlo. Meer informatie is te vinden op de site van de Beautykadobank.


www.beautykadobank.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant