Foto: Matthijs (links) en Sven in het pand van Put's Bazar.
Foto: Matthijs (links) en Sven in het pand van Put's Bazar. Verona Westera

SVEN EN MATTHIJS GAAN KNALLEND HET OUDE JAAR UIT

Algemeen

WINTERSWIJK - Knallen gaan ze! Letterlijk en figuurlijk. Sven Riethoven en Matthijs Heemskerk openen 28, 29 en 30 december hun vuurwerkwinkel: Vuurwerkland Winterswijk. Iedereen kan terecht op het vertrouwde adres voor vuurwerk: het pand van Put’s Bazar aan de Vredensestraat 17. Sven en Matthijs pakken het groots aan. Drie dagen lang is er vuurwerk in alle soorten en maten te verkrijgen. “We hebben een bizar breed assortiment”, vertelt Sven. “Omdat wij bij een andere importeur inkopen als vrijwel alle andere verkopers in de regio, hebben wij heel ander vuurwerk in huis.” Hoe spectaculair het vuurwerk is, zal die dagen op schermen in de winkel te zien zijn. “Mensen kunnen dan precies zien wat ze kopen.”

Sven en Matthijs zijn al van kleins af aan vrienden. “We kennen elkaar via familie”, legt Matthijs uit. “Als kleine ventjes waren we al gek op vuurwerk”, lacht Matthijs die in het dagelijks leven personal trainer is. Sven weet nog dat ze als jochies samen op pad gingen rond oud en nieuw: “We kwamen elkaar tegen in de wijk en dan waren we samen met een groep op pad om vuurwerk af te steken. Prachtig was dat”, glundert de ict-er. Van hun droom maakten de mannen werkelijkheid. “Voorgaande jaren heb ik wel geholpen in een vuurwerkwinkel van familie, maar nu hebben we samen hier onze eigen zaak. En dat is keihard werken, maar het wordt echt geweldig”, lacht Sven. Het pand is uitermate geschikt voor verkoop van vuurwerk. “Er is een kluis, een goede sprinklerinstallatie. Alles is veilig. Er wordt hier al tientallen jaren vuurwerk verkocht.”
De winkel werd helemaal leeg opgeleverd. Sven en Matthijs hebben zelf stellingen gebouwd, zodat het vuurwerk mooi uitgestald kan worden. Samen met vrienden en familie is de lege ruimte helemaal aangekleed. “Dagelijks wordt er al vuurwerk geleverd. En er komen ook al veel bestellingen binnen. Mensen willen er zeker van zijn dat ze het mooiste vuurwerk in huis hebben. Het begint echt te kriebelen nu.”

Sven en Matthijs zullen samen met hun familie en vrienden alle zeilen bij zetten om er gezellige en feestelijke dagen van te maken. “Er kan al vanaf september besteld worden via de site, maar nu we hier echt bezig zijn, gaat het leven”, aldus Matthijs. Ze hebben in hun hoofd de winkel al volledig ingericht. “Voorin koffie, thee en oliebollen natuurlijk, een muziekje. Een afdeling voor kindervuurwerk, spectaculair siervuurwerk langs de wand”, wijst Sven. De mannen hebben gemerkt dat vooral de grote dozen siervuurwerk met veel schoten goed verkopen. “Daarmee krijg je veel voor relatief weinig geld”, legt Sven uit. Zelf houden ze meer van het spectaculaire siervuurwerk, waarvan ze een zeer uitgebreid assortiment in de winkel hebben. “Dit is gewoon een show in een doos”, weet Matthijs. “De hele lucht zal hierdoor verlicht worden met een pallet aan kleur.” 

De jonge ondernemers hebben er alle vertrouwen in. “Mensen hoeven echt niet meer naar Duitsland voor vuurwerk. Het goedkope spul dat ze daar verkopen, hebben wij hier ook voor dezelfde prijs. Daarvoor hoef je niet de grens over te gaan rijden. Maar wat wij aan siervuurwerk hebben is in de wijde omtrek gewoon niet te verkrijgen. Ook niet in Duitsland.”

Op www.vuurwerkland.nl/winterswijk kunnen liefhebbers kijken wat Sven en Matthijs verkopen. Ook kan er al een bestelling geplaatst worden. Op de kerstmarkt in Winterswijk zijn de heren ook te vinden. “Dan delen we kleurplaten uit die kinderen kunnen inwisselen voor vuurwerk. Natuurlijk is er voor alle kinderen een prijsje”, verklapt Sven. “Ik hoop dat vooral ook kinderen in onze winkel zullen komen. Dat zij net zo kunnen genieten van vuurwerk als wij vroeger hebben gedaan. Dan maakt mijn hart wel een sprongetje”, besluit Sven met een glimlach. Uiteraard steken de mannen zelf ook het nodige vuurwerk af, als echte liefhebbers. 

De verkoop is op 28, 29 en 30 december (elke dag van 7 uur tot 22 uur geopend en iedere zaterdag van 12 tot 17 uur). In heel Nederland mag op zondag 31 december geen vuurwerk verkocht worden, daarom is de winkel die dag dan ook gesloten. Op de website zijn ook aanbiedingen te vinden.

 www.vuurwerkland.nl/winterswijk

‘Dit artikel wordt u aangeboden Vuurwerkland Winterswijk. het is niet gemaakt onder de verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.’

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant