Van links naar rechts: Rob Sonderlo, Jegishjé Zakharian en Tim Bruggink. Foto: PR
Van links naar rechts: Rob Sonderlo, Jegishjé Zakharian en Tim Bruggink. Foto: PR

Tafeltennissers SMD 1 kampioen

Team promoveert naar derde divisie 

WINTERSWIJK - Vrijdag 26 november was het een spannende dag voor de tafeltennissers van SMD1. I in theorie kon het eerste team van SMD het kampioenschap in de hoofdklasse al vóór de laatste competitieronde binnenhalen. Omdat de concurrent, Litac uit Lichtenvoorde, de avond ervoor met 8-2 had gewonnen van Hutaf 1, moest er wel met 10-0 worden gewonnen van Trumelo 1 uit Dreumel. In de eerste wedstrijd dreigde dit droomscenario al te mislukken, maar Jegishjé wist uiteindelijk met 11-9 in de vijfde game de overwinning naar zich toe te trekken. Bij een 8-0 stand deed Rob Sonderlo dit met dezelfde cijfers, zodat een goed spelende Jegishjé daarna door een overtuigende overwinning het kampioenschap veilig stelde, waardoor de laatste wedstrijd een formaliteit was.

De basis voor het kampioenschap werd een week eerder gelegd in de sleutelwedstrijd tegen naaste belager en favoriet Litac 1 uit Lichtenvoorde, dat al eerder divisie speelde. In de competitie krijgt men voor elke gewonnen partij een punt. Zo begon SMD met een voorsprong van 4 punten op Litac aan deze wedstrijd.

Het werd een bloedstollende avond met tafeltennis op een hoog niveau. In maar liefst 8 van de 10 wedstrijden werd in de beslissende 5e game het verschil gemaakt. Veel games werden daarbij ook nog eens met 2 punten verschil gewonnen of verloren. Dit toont aan hoe klein het krachtsverschil was en elke uitslag tot de mogelijkheden behoorde. Jegishjé Zakharian, Tim Bruggink en Rob Sonderlo wonnen hun eerste wedstrijd, zodat Jegishjé en Tim met een 3-0 voorsprong aan de dubbel begonnen. Deze werd helaas verloren en omdat Tim daarna in een enerverend duel zijn single verloor en Jegishjé een onverwachts verlies moest incasseren, kwam Litac terug tot 3-3. Rob Sonderlo verkeerde deze avond in een bloedvorm en wist al zijn partijen te winnen. Om 01.20 uur maakte Jegishjé het laatste punt van de wedstrijd. Hiermee werd de avond afgesloten met een spectaculaire 7-3 overwinning. De voorsprong op Litac bedroeg nu, met nog 2 wedstrijden te gaan, 8 punten.

Deze prestatie is te danken aan de goede teamgeest en discipline om elke trainingsmogelijkheid aan te grijpen om de techniek te verbeteren en de vastheid te optimaliseren. Door de mentale veerkracht werd vaak op de beslissende momenten het beste spel vertoond wat uiteindelijk het verschil maakte.

Het tweede team met Jeroen Nijenhuis, Chris Holleman en Ruben Grievink die nog niet eerder op dit niveau speelde, presteerden goed in de eerste klasse door als gedeeld tweede te eindigen. Alleen SKF uit Veenendaal was een maatje te groot.

Het derde team met Pieter Navis, Timo Scharenborg, René Bruggink en Jan Freke presteerden in de derde klasse wisselvallig. Met nog twee wedstrijden te gaan kan degradatie theoretisch nog worden voorkomen. Door omstandigheden moesten er vaak invallers worden ingezet.

Het vierde team speelde in de vijfde klasse boven verwachting, gezien Casper Borkus, Wouter Schreurs en Maurits Koenders hun debuut maakten in competitieverband. Ook Marvin Hobé, Steffie Binding en ‘good old’ Coen Oteman speelden in dit team.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden