Koe in de mist. Foto: Louis Spoelstra
Koe in de mist. Foto: Louis Spoelstra Louis Spoelstra

Expositie ‘Beeldverhalen’ bij gastgalerij Ankomm’n

Algemeen

WINTERSWIJK - Van 3 december tot en met  23 januari exposeren Jessica Fikenscher en Louis Spoelstra hun ‘keramische collages’ en foto’s. Samen delen zij sinds 2020 een atelierruimte in de oude Zwitsal fabriek in Apeldoorn.

Behalve dat zij vader en dochter zijn, delen ze ook een creatieve passie. Jessica: “Mijn atelier is een rariteitenkabinet; een bonte verzameling van gekkigheid, van kitsch, van best wel schattig, van beeldjes en spullen veelal afkomstig uit de kringloop. Ze inspireren mij tot het maken van nieuwe objecten, die ik collages noem. De oorsprong van de afzonderlijke items is niet meer te achterhalen, ik weet ook niet meer precies hoe ik het meenam, maar de herinneringen van vorige eigenaars zijn nu samengesmolten in mijn nieuw beeldend werk. Nu dragen ze mijn verhaal, maar een nieuwe eigenaar mag er weer een eigen verhaal aan geven.” Meer over het werk van Jessica is te vinden op www.typischbeeld.nl
Jessica deed de opleiding Cultureel Maatschappelijke Vorming, volgde diverse creatieve cursussen en kunstopleidingen, waaronder deels de Design academy.

Louis: “Mijn opa gaf me zijn Kodak Brownie fotoboxje toen ik zo’n zeven jaar was en hiermee maakte ik mijn eerste foto. Van poes Flippie. Door de magie van dat zwarte doosje moet toen mijn fascinatie voor beeld ontstaan zijn. Nu na een leven in de wereld van film en televisie verwonder ik me nog steeds over de kracht en de magie van het beeld. Anderhalf jaar geleden ben ik naar de Achterhoek getrokken voor een nieuwe wending in mijn leven. De authenticiteit van het landschap inspireerde mij tot het maken van nieuwe foto’s. In de solitaire bomen in het veld, de bospaden en de akkers, herken ik een oergevoel van leven.” Meer over zijn werk staat op www.louis-spoelstra.nl.
Louis studeerde aan de Filmacademie, werkte veel voor televisie en was als docent onder andere verbonden aan een kunstacademie. Daarnaast maakte hij enkele documentaires en exposeerde zijn foto’s in Nederland en Polen.

Louis en Jessica zijn zelf aanwezig op zondag 12 december vanaf 14.30 uur en op de zondagen 19 december en 23 januari van 14.00 tot 16.00 uur. Uiteraard kan men de expositie vrij bezoeken tijdens de openingstijden van Ankomm’n en als men vragen heeft over de getoonde kunst kan men contact met hen opnemen.
Gastgalerij Ankomm’n is te vinden aan de Mentinkweg 5, Winterswijk-Corle, Openingstijden vrijdag tot en met maandag van 10.00 tot 17.00 uur.

Ankomm’n is beide kerstdagen zaterdag 25 december en zondag 26 december gesloten. Ankomm’n is extra open van maandag 27 tot en met donderdag 30 december. Ankomm’n is van vrijdag 31 december tot en met donderdag 13 januari ongeveer 2 weken gesloten.


www.ankommn.nl

Blaadjes. Foto: Louis Spoelstra
'eendje varen'. Foto: Louis Spoelstra
varkentje. Foto: Louis Spoelstra

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk