Mensen maken Winterswijk kleurrijker!. Foto: PR
Mensen maken Winterswijk kleurrijker!. Foto: PR

Mensen maken Winterswijk kleurrijker

Mensen maken Winterswijk kleurrijker

WINTERSWIJK - Ook deze week zijn er weer vacatures voor vrijwilligers.

Vrijwilligerswerk en AZC
Bewoners van het asielzoekerscentrum in Winterswijk worden betrokken bij vrijwilligerswerk. Aan de Slag is een landelijke succesvolle formule waarin verschillende lokale partijen met elkaar samenwerken om asielzoekers en statushouders te betrekken bij vrijwilligerswerk in de gemeente. Dit project heeft voor iedereen veel voordelen. Zo krijgen bewoners van een asielzoekerscentrum bijvoorbeeld de kans om actief bezig te zijn, Nederlands te leren en inwoners van de gemeente te ontmoeten. De onderlinge contacten leiden ook tot wederzijds begrip. Het Vrijwilligerspunt coördineert het project Aan de Slag. Vrijwilligersorganisaties die extra handen kunnen gebruiken, kunnen contact opnemen met het Vrijwilligerspunt en vragen naar Sandra Nijland tel. 06-14607895.

Regenboog zebrapad
Als symbool van diversiteit heeft de gemeente Winterswijk nu ook haar eerste regenboog zebrapad. Vele gemeentes gingen Winterswijk voor. Het al bestaande zebrapad bij het gemeentekantoor aan de Stationsstraat werd de afgelopen week opgevrolijkt. De gemeente Winterswijk wil met dit gekleurde zebrapad meer aandacht schenken aan de LHBTI-gemeenschap. Naast dit zebrapad wappert, bij het gemeentekantoor, sinds een aantal maanden ook een regenboogvlag. Met deze op het oog kleine signalen maar ook met projecten als aan de Slag benadrukken de inwoners van Winterswijk dat mensen Winterswijk kleurrijker maken.  

De Ontmoetingstafel
Vanaf woensdag 6 oktober is er wekelijks van 10 tot 12 uur uur in ’t Gasthuus de Ontmoetingstafel. De ontmoetingstafel is een samenwerking tussen de WUH, de Post, de Zonnebloem en ’t Gasthuus en heeft als doel mensen op een vrijblijvende manier met elkaar in contact te brengen. Een gespreksleider begeleidt het groepsgesprek en zorgt voor een veilige en prettige sfeer waarin mensen zich op hun gemak voelen om met elkaar in gesprek te gaan. De gespreksleider heeft oog voor de groepsdynamiek en stimuleert waar nodig de interactie tussen de bezoekers. Zou jij gespreksleider willen zijn? Dan komen wij graag met je in contact! Omdat de tafel nog niet vol is kunnen ook inwoners die graag andere inwoners willen ontmoeten en met anderen in gesprek willen gaan nog aansluiten. Aan de deelname zijn geen kosten verbonden. Voor meer info kan men contact opnemen met het Vrijwilligerspunt.

Vrijwilligersbeurs
Het Vrijwilligerspunt organiseert op 26 en 27 november de Vrijwilligersbeurs. Organisaties worden tijdens deze beurs in de gelegenheid gesteld zich aan potentiele vrijwilligers te presenteren. Een groot aantal organisaties heeft zich inmiddels aangemeld. Maar er zijn nog enkele plekken vrij. Organisaties die deel willen nemen kunnen zich per mail aanmelden bij het Servicepunt van het Vrijwilligerspunt. E-mail servicepunt@vpwinterswijk.nl

Voor meer info over bovenstaande onderwerpen kan men contact opnemen met het Vrijwilligerspunt. De coördinatoren van het Vrijwilligerspunt zijn van maandag tot en met  donderdag van 09:00 tot 12:00 uur aanwezig. Adres; Boogiewoogie, Roelvinkstraat 2, tel 0543 200026, E-mail info@winterswijkdoet.nl.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden