Mark te Brake uit Aalten was de laatste winnaar van de Bergrun in augustus 2019. Foto PR
Mark te Brake uit Aalten was de laatste winnaar van de Bergrun in augustus 2019. Foto PR

Sorba Bergrun eerste loop van Archeus sinds corona

Algemeen

Winterswijkse berg weer strijdtoneel van hardlopers

WINTERSWIJK - De voormalige vuilnisbelt aan de Eekelerweg in Winterswijk is op zondag 17 oktober weer het strijdtoneel van de Bergrun van Archeus. De 17e editie kent met ingang van dit jaar een nieuwe sponsor Sorba, specialist in gevelbouw, interieurbouw en afbouwprojecten in de infrastructuur.

De Bergrun werd eerder altijd in augustus gehouden, maar door de steeds hogere zomertemperaturen is het evenement verplaatst naar het najaar. Voor Archeus is het na bijna twee jaar coronastop de eerste prestatieloop sinds de KroeseWeverscross van januari 2020. 

De Sorba Bergrun is inmiddels befaamd door het uitdagende parcours over de 23 meter hoge bult achter vrijetijdsmarkt Obelink. De prestatieloop is daarmee een unieke beproeving voor zowel recreanten als wedstrijdlopers, die normaal hun rondjes op het vlakke afwerken. De kortere run over ruim 3 kilometer telt twee beklimmingen en is goed te doen voor de gemiddelde recreant. De lange run telt vijf beklimmingen. De jeugd tot en met 12 jaar gaat één keer de berg af en weer op. 

Programma Sorba Bergrun, zondag 17 oktober: 10.00 uur 1,6 km voor kinderen (t/m 12 jaar) (één beklimming); 10.45 uur 3,1 km (twee beklimmingen); 11.45 uur 7,6 km (vijf beklimmingen)

Voorinschrijven kan tot donderdag 14 oktober 23.00 uur via av-archeus.nl of inschrijven.nl. Bij na-inschrijven ter plekke kan uitsluitend met pin worden betaald, niet contant. Kosten 1,6 km en 3,1 km 4 euro, voor de 7,6 km 6 euro. Start en finish zijn bovenop de oude vuilnisbelt aan de Eekelerweg. Er is geen omkleedgelegenheid op deze locatie. Parkeren kan op de extra parkeerplaats van Obelink aan de Eekelerweg. Toegang via de afslag Obelink aan de Misterweg. Volg dan de borden.

Deelnemers dienen de op dat moment nog geldende coronavoorschriften in acht te nemen. De organisatie verwijst voor de actuele maatregelen naar av-archeus.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant