Impressie van de nieuwbouw met een bouwoppervlakte van 12.000 m². Afbeelding: PR
Impressie van de nieuwbouw met een bouwoppervlakte van 12.000 m². Afbeelding: PR

Winterwarm in een nieuw en ruimer jasje

‘Dat is het mooiste plekje in Winterswijk voor ons’

Door Han van de Laar

WINTERSWIJK - Lang heeft het bedrijvenlandgoed Slinge aan de Olden Goorweg braak gelegen, maar dat is nu verleden tijd. Afgelopen vrijdag werd op feestelijke wijze het startschot gegeven om met de nieuwbouw voor Winterwarm te beginnen. Directeur Bart Looman was erg blij en benadrukte dat ook in zijn openingsspeech. “Voor ons is dit het mooiste plekje in Winterswijk!” Het managementteam gaf het startschot door met een rugbykick de bal tussen de hoge palen te schieten. Hierna volgde voor de genodigden een rondleiding over het terrein, dat nu alleen nog maar uit gras bestaat. De uitgezette palen en een gemaaid pad gaven de contouren van de nieuwbouw aan. De bouw is inmiddels begonnen.

Onder één dak 
Bart Looman: “Vorig jaar januari hebben we met de gemeente een principeakkoord bereikt over de koop van dit perceel dat 26.000 m² groot is. In juli 2021 vond de grondoverdracht plaats en begonnen de concrete voorbereidingen voor de bouw van een pand van 12.000m2. Anderhalf keer groter dan wat we nu hebben. Een aanzienlijk deel van de locatie blijft groen en er wordt een grote vijver aangelegd, waardoor het pand zo goed mogelijk in de natuurlijke omgeving past. Door de sterke groei van de afgelopen jaren zijn Winterwarm en WinLed momenteel verdeeld over vier locaties. Met de nieuwbouw komt alles onder één dak wat de samenwerking en het overdragen van kennis optimaliseert. De bouw van het duurzame pand wordt voor een belangrijk deel gerealiseerd door Winterswijkse bedrijven zoals de WBC en Klein Poelhuis. Volgens planning kan Winterwarm in de zomer van 2022 verhuizen. Als het lukt zijn we nog voor de bouwvak klaar.” Het pand wordt duurzaam gebouwd en is Breeam-gecertificeerd. Het dak bijvoorbeeld wordt van zonnepanelen voorzien, waardoor Winterwarm zelfvoorzienend is met stroom.

Win-win
Ook wethouder Inge Klein Gunnewiek van de gemeente Winterswijk was blij met de aankoop van het perceel door Winterwarm. “We waren al langer met mogelijke kandidaten in gesprek met betrekking tot dit gebied, maar dat dit perceel nu aan één eigenaar verkocht kon worden, was voor iedereen een win-win situatie. Zeker ook omdat we Winterwarm niet wilden zien vertrekken uit Winterswijk. Het is een belangrijk bedrijf voor onze gemeente. Daarnaast geeft het ook weer wat extra ruimte op het oude industrieterrein waar Winterwarm vier locaties achter laat. Daar gaan we vast ook mooie plannen voor bedenken!”

Winterwarm heeft zo’n honderd medewerkers waarvan tachtig procent in vaste dienst. De verwachting is dat er verdere groei plaatsvindt, ook door het gebruik van nieuwe technieken. De bouw is te volgen via de website.


www.winterwarm.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden