SteenGoed Benutten: Meer woningen, minder leegstand

WINTERSWIJK/BORCULO - De woningnood in Gelderland is hoog. Met het programma SteenGoed Benutten maakt provincie Gelderland werk van leegstand om woningen te bouwen. Met steun van de provincie worden er 185 nieuwe woningen gebouwd op leegstaande plekken in Oldebroek, Winterswijk, Wijchen en Berkelland. 

Gedeputeerde Peter Kerris: “Met SteenGoed Benutten maken we plekken die al lange tijd leegstaan weer mooie plekken om te wonen. Duurzame en betaalbare woningen voor starters, ouderen en doorstromers. Meer woningen, minder leegstand!” 

In Winterswijk worden wonigingen gerealiseerd in het  Hof van Tuunte. De voormalige bedrijfslocatie Siloterrein is al lange tijd haar oorspronkelijke functie verloren. Een deel van het gebied heeft inmiddels een nieuwe bestemming gekregen, maar voor het noordelijk deel hebben de ontwikkelaar en gemeente al sinds 2008 diverse pogingen gedaan om een gewenste herbestemming te vinden. Met het project ‘Hof van Tuunte’ is er nu een definitieve invulling en worden 9 innovatieve grondgebonden woningen gerealiseerd, geschikt voor senioren en starters. De woningen worden uitgevoerd in circulaire houtbouw en zijn energieneutraal. 

Het centrum van Borculo heeft steeds te maken met leegstand. In 2018 is de gemeente met eigenaren, ondernemers en inwoners in gesprek gegaan om het centrum een nieuwe invulling te geven. Waarbij leegstand en verpaupering wordt tegengegaan en het centrum weer aantrekkelijk, leefbaar en vitaal wordt. Met steun van Steengoed Benutten wordt een voormalige supermarkt getransformeerd naar 12 sociale huurwoningen. Rondom de woningen wordt ook het openbaar gebied (her)ingericht.

SteenGoed Benutten
Met het programma SteenGoed Benutten helpt provincie Gelderland gebieden met leegstand te veranderen in gebieden waar mensen prettig kunnen wonen en werken. Zo draagt men bij aan een schoon en gezond Gelderland. SteenGoed Benutten ondersteunt gemeenten met kennis, informatie en subsidies. SteenGoed Benutten is onderdeel van ons Actieplan Wonen, waarmee men de bouw van 45.000 woningen in Gelderland willen versnellen.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden