Collage van Kristie Legter. Foto: Kristie Legters

Collage van Kristie Legter. Foto: Kristie Legters

Kristie Legters

Open tuin met expositie Badweg

Algemeen

Open tuin met expositie bij
’t Zonnehuis aan de Badweg

WINTERSWIJK- - De tuin van Kristie Legters en Arjan Vreeman is op de dinsdagen 13 en 20 juli en zondag 25 juli van 10 tot 17 uur geopend. 

Arjan en Kristie wonen nu 8 jaar op ’t Zonnehuis aan de Badweg 10. De opa van Arjan heeft het jaren ‘30 huis gebouwd. De tuin om het huis is ongeveer 1400 m2 groot. Kristie heeft de tuin zelf ontworpen, in samenspraak met Arjan. Hij bouwt en timmert verschillende elementen zodat er kamers ontstaan. Kristie bedenkt daarbij de planten en kleuren van elke border. Zij noemt het ook wel ‘schilderen met natuur’ of het ‘bouwen van een 3-dimensionale ruimte met natuurlijke vormen. Het contrast tussen geometrie en organisch levert een schouwspel op waarbij doorkijkjes te zien zijn, die ook terug te vinden zijn in haar beeldende werk. De laatste jaren heeft het werk van Kristie zich verlegd naar de collagetechniek, alles met de hand geknipt of gesneden en op papier of hout geplakt. Het atelier van Kristie is ook open op 13,20 en 25 juli en onder de veranda zullen abstracte schilderijen te zien zijn van Monique Klaassen uit Dinxperlo.
Kristie is lid van kunstenaarsgroep Breekijzer. Haar eerstvolgende expositie is in september 2021 bij Gastgalerie Ankomm’n in Winterswijk-Corle.

Wie meer wil weten kan contact opnemen via tel. 0543-524279. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant