Afbeelding
Foto: PR

De schoenentrends van deze zomer

Partnerbijdrage

Jaar in jaar uit zijn er diverse trends. Dit geldt onder meer voor kleding, maar zeker ook voor schoenen. Voordat het nieuwe seizoen ingaat, is er vaak alweer een nieuwe trend waarneembaar in de meeste winkels. Zo hebben vrouwen schoenen in de winter bijvoorbeeld minder vrolijke kleuren dan in de zomer. Daarnaast zijn zomerse schoenen vaak een stuk luchtiger. Logisch, want je draagt ze ook op warme dagen. Zoek je nog nieuwe schoenen voor deze zomer? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst zetten wij namelijk de schoenentrends van deze zomer voor jou op een rijtje.

1. Sneakers

Loop een willekeurige schoenenwinkel binnen en je ziet vast en zeker de nodige sneakers. Niet gek, want deze schoenen zijn sinds jaar en dag hip en happening. Sneakers zien er soms nogal lomp uit, waardoor je misschien denkt dat deze schoen veel te warm is voor in de zomer. Toch behoren sneakers ook tot de schoenentrends van deze zomer. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei zomerse kleuren en daarnaast worden er tegenwoordig vaak verschillende materialen gebruikt. Dit zorg ervoor dat sneakers een bijzondere uitstraling hebben. Sneakers zien er niet alleen mooi uit, maar het zijn ook nog eens comfortabele schoenen. Hierdoor maak je er niet alleen de blits mee, maar je kunt ze bovendien urenlang dragen.

2. Loafers

Omdat het kwik in de zomermaanden behoorlijk op kan lopen, vind je het mogelijk niet prettig om sneakers te dragen. Gelukkig is dit niet de enige schoenentrend, want je kunt ook loafers kopen. Steeds meer mannen en vrouwen dragen deze schoenen in de zomermaanden. Dit komt vooral doordat loafers lekker luchtig zijn. Hierdoor krijg je niet snel zweetvoeten als je deze schoenen draagt. Bijkomend voordeel van loafers is dat je ze makkelijk aantrekt. In tegentelling tot veel andere schoenen hebben loafers namelijk geen veters. Loafers zijn er vandaag de dag bovendien in allerlei varianten. Zo kun je bijvoorbeeld ook loafers-sandalen of -pumps kopen.

3. Chelsea boots

In de zomer dragen de meeste mensen het liefst lage en luchtige schoenen. Helaas is het niet altijd gepast om deze schoenen te dragen. Zo vinden veel mensen het bijvoorbeeld niet netjes om deze schoenen te dragen naar zakelijke bijeenkomsten. Gelukkig behoren ook Chelsea boots deze zomer tot de schoenentrends. De kans is groot dat je deze enkellaarsjes weleens gezien hebt in een webshop of in fysieke schoenenwinkel. Aan de zijkant van de schoenen zit een stukje stof of elastiek, waardoor je Chelsea boots makkelijk en snel aantrekt. Je kunt deze schoenen onder meer dragen onder een zomers jurkje.

4. Sandalen

Sommige mensen krijgen de rillingen van deze schoenen, maar toch behoren sandalen deze zomer tot de trend. Omdat we inmiddels in 2021 leven, gaat het hier uiteraard wel om een moderne sandaal. Deze sandalen hebben vaak brede banden en een dikke zool. Dit geeft de schoenen een stoere uitstraling. Trendy sandalen hebben niet alleen een mooie uitstraling, maar ze zitten ook comfortabel. Daarbij komt dat het luchtige schoenen zijn. Je stap er immers met jouw blote voeten in, waardoor je niet bang hoeft te zijn voor zweetvoeten. Sandalen zijn vandaag de dag in allerlei soorten, maten en kleuren verkrijgbaar. Hierdoor moet het wel heel raar lopen wil je geen geschikte sandaal vinden.

5. Pumps

Draag je graag schoenen met hakken? Denk dan niet dat dit in de zomer niet mogelijk is. Pumps behoren namelijk ook tot de schoenentrends voor deze zomer. Deze schoenen kun je eigenlijk het hele jaar door dragen. Als je op een koude winterdag pumps aantrekt, kun je alleen wel koude voeten krijgen. Denk overigens niet dat de standaard zwarte pumps deze zomer tot de schoenentrends behoren. Nee, want simpele, zwarte schoenen zijn nogal saai. Gekleurde pumps zijn deze zomer helemaal in. Kies je voor felgroene of knalgele pumps? Dan weet je zeker dat jouw schoenen opvallen. Bovendien maak je een statement met kleurrijke pumps.

Dit artikel wordt u aangeboden door Van den Assem. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant