Rob en Esther Leemrijse op het ruime terras van restaurant ‘De Voortwisch’. Foto: Han van de Laar
Rob en Esther Leemrijse op het ruime terras van restaurant ‘De Voortwisch’. Foto: Han van de Laar

Rob en Esther Leemrijse, nieuwe exploitanten horeca bij Golf & Country Club Winterswijk

Algemeen

‘Iedereen is bij ons zeven dagen per week welkom, in principe het hele jaar door’

Door Han van de Laar

WINTERSWIJK - “Voor een lekker bakje koffie, een lunch of een diner hoef je geen lid te zijn van de golfclub. Nee, integendeel, iedereen is welkom bij ons. Bijvoorbeeld als rustplek tijdens een gezellige fietstocht.” Aldus Rob Leemrijse, die met Esther Leemrijse-Maijs vanaf 19 mei de nieuwe exploitanten en dus gastheer en- vrouw van restaurant ‘De Voortwisch’ zijn. De horeca maakt onderdeel uit van de Winterswijkse Golf & Country Club. Samen met de vijf vaste personeelsleden runnen zij het restaurant.

Horecaervaring
Rob: “Oorspronkelijk kom ik uit Amsterdam. Nu wonen we in Winterswijk, daarvoor in Haarlem. Ik heb ruime horecaervaring opgedaan. We wilden graag iets voor onszelf beginnen en ik kende Winterswijk goed. Mijn grootouders en mijn vader waren Winterswijkers. We kwamen hier vaak terug, ook om te logeren. Esther kende de Achterhoek eveneens al goed, want ze ging mee met Rob als hij naar Winterswijk ging. Esther combineert voorlopig nog haar baan in Haarlem met ‘De Voortwisch’. Ook hun twee kinderen komen na dit schooljaar naar Winterswijk. Esther: “We voelden ons meteen opgenomen. De reacties tot nu toe zijn allervriendelijkst.”

Streekproducten
Rob was al enige tijd bezig zich te oriënteren op de mogelijkheden hier. Uiteindelijk werd het de golfclub en daar zijn ze erg blij mee. “We hebben de openingsdatum nog wel twee tot drie keer moeten verschuiven vanwege de lockdown, maar 19 mei was het zover. Vanaf heden zijn de meeste beperkingen weg, al houden we ons wel aan de geldende richtlijnen. De tafels binnen en buiten staan coronaproef opgesteld. We hebben enkele gezellige terrassen buiten. Daarnaast zijn er twee restaurants. Eén voor de plateservice en de andere is een à la carte restaurant. Op het menu staan zoveel mogelijk verse streekproducten uit de Achterhoek en ook Fair Trade. Zo komen de eieren van onze buren, boerderij Te Winkel ook wel bekend van het Clara Bella ijs. Om de twee maanden gaan we onze menukaart aanpassen, zodat het altijd een aangename verrassing blijft om hier te komen eten.

Top tien
Dat de golfbaan hoge ogen gooit in het Nederlandse golfcircuit blijkt wel uit het gegeven dat golfleraar Lee Chapman voor de vierde keer op rij is uitgeroepen tot beste golfprofessional van Nederland. Ook zijn golfschool Redflag Golf is in dezelfde verkiezing uitgeroepen tot beste golfschool. De golfclub is druk doende om een positie in die top tien te verwerven. Ze zitten daar al dicht tegenaan. Er zijn al met al zo’n 25 medewerkers werkzaam die zich bezig houden met alle aspecten van de golfclub: terreinonderhoud, winkel, golfschool en horeca. Zelfs schapen worden ingezet om het gras op moeilijke plekken, zoals tussen de bomen, kort te houden.

Fietsroute
Esther: “Het is hier prachtig wandelen en fietsen. We willen dan ook graag opgenomen worden in een fietsroute. Zoals gezegd, we zijn er voor iedereen ook voor niet-leden. Overigens kunnen er hier ook volop feestjes worden gegeven en willen we een erkende trouwlocatie worden. Maar alles op zijn tijd. In principe zijn we dus altijd open, behalve als het flink gesneeuwd heeft of bij hevige regenval.” Golfers komen uit het hele land. Tevens zijn er redelijk veel Duitsers lid. In de directe omgeving van de golfbaan zijn er ruime overnachtingsmogelijkheden, van het kamperen op de boer tot campings, hotels en B&B’s.

Het restaurant ‘De Voortwisch’ is geopend van 8.30 tot 22.00 uur.


www.restaurantdevoortwisch.nl

0543-562525

0543-563812

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk