Het boek van Marloes Bijlsma. Foto: PR
Het boek van Marloes Bijlsma. Foto: PR

Winterswijkse Marloes Bijlsma lanceert haar eigen boek ‘de Pluktuin’

WINTERSWIJK - In haar boek ‘de Pluktuin’ geeft Marloes Bijlsma uitleg over het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van een pluktuin. Stap voor stap deelt ze haar tips en ins & outs die ze afgelopen 20 jaar heeft opgedaan, overzichtelijk ingedeeld naar de vier seizoenen. Zodat de lezer precies weet wat hij/zij per seizoen kan doen in de tuin.

In 2001 is Marloes Bijlsma afgestudeerd als Tuin- en Landschapsontwerper. Plantenkennis was één van haar favoriete vakken. “Lijsten vol met bloemen en struiken leerde ik kennen aan de hand van kleine details.” Maar de liefde voor bloemen startte al veel eerder…in de tuin van haar oma waar Marloes als klein meisje al graag kwam.
Ritme van de seizoenenIn de pluktuin van Marloes groeit alles in het ritme van de seizoenen. Ze teelt ruim 100 soorten bloemen in de volle grond, zonder gebruik te maken van bestrijdingsmiddelen of kunstmest. In de zomer kan men in haar pluktuin van 300 vierkante meter zelf een mooie bos bloemen komen plukken. Met haar pluktuin stond Marloes onder andere in het juni nummer van LandIdee magazine en er verscheen een artikel in Liekfe magazine en Mama.

Het boek van Marloes is een handboek vol met inspiratie en tips voor iedereen die meer plukbloemen in de tuin wil.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden