Archeus-atleet Ferdi Ubbing onderweg op een van zijn zestien rondes, waarmee hij op één dag 107 kilometer voltooide. Foto PR

Archeus-atleet Ferdi Ubbing onderweg op een van zijn zestien rondes, waarmee hij op één dag 107 kilometer voltooide. Foto PR

Maartse buien deren lopers Archeus niet

Algemeen

WINTERSWIJK - Het coronaproof hardloopevenement Running 4 All Challenge bracht zaterdag 27 maart niet alleen tientallen lopers op de been, maar leverde ook veel geld voor goede doelen op. Atleet van de dag werd Winterswijker Ferdi Ubbing die in zestien etappes in totaal maar liefst 107 kilometer liep.

Het loopevenement van de Winterswijkse atletiekvereniging Archeus bracht van 6.00 uur ‘s morgens tot 21.00 uur ‘s avonds dertig lopers op de been uit onder andere Ruurlo, Groenlo, Braamt en natuurlijk Winterswijk. Hardlopers en wandelaars hadden de keuze om vanuit hun eigen huis drie verschillende afstanden binnen een uur te lopen. De uitdaging was om dit zo vaak mogelijk op de dag te herhalen, waarbij 15 rondes het maximum was.
Nadat om 5.50 uur de gezamenlijke online warming-up begon, ging een ieder om 6.00 uur van start. Zelfs donkere wolken en enkele felle regen- en hagelbuien weerhielden de lopers niet om vele ronden te lopen. Diverse lopers lieten zich sponsoren voor goede doelen. Zo liepen Wessel Gerritsen en Hermien te Grotenhuis maar liefst ruim 1561,75 euro bij elkaar voor de Stichting Ruby and Rose.
Ook het toekomstige jeugdhonk van Archeus zal er wat sneller komen dankzij meer dan 1000 door verschillende lopers bij elkaar gebrachte euro's.
Ondanks de wat mindere weersomstandigheden was de loopvreugde groot. "Groepstrainingen en wedstrijden missen we al heel lang, dan is zo'n evenement als vandaag een genot. Door de speciale app en tussentijds digitaal contact via Zoom ontmoette je toch je mededeelnemers”, aldus een van de loopsters. Net voor 21.00 uur keerden de laatste lopers weer thuis van hun allerlaatste rondje.

Een speciale digitale wedstrijdcommissie hield alles bij. Deze maakte aan het eind van de dag bekend dat twee lopers daadwerkelijk het maximaal aantal rondes volbracht hadden. Daarmee werd Dirk Nijmeijer Archeus' Laatste Loper op de 3,4 kilometer.

Ferdi Ubbing kreeg de titel van Archeus' Laatste Loper op de 6,7 kilometer. Ubbing had zich zeer grondig voorbereid en ging al om 5 uur ’s ochtends van start, waardoor hij vlak voor het luiden van de avondklok, zestien rondes met een fenomenale totaalafstand van 107 km op de teller had staan. Ferdi: ”Ik had mij goed voorbereid. Met behulp van een diëtiste was een goed voedingsschema opgesteld en een fysiotherapeute kwam de spieren losmaken. Ik liep op zo’n 75 % van mijn kunnen met ook bewust snellere rondes ertussen zodat je ook een keer kunt douchen of iets meer tijd hebt voor de maaltijd. Ik had steeds minimaal 20 minuten rust en soms dus wat meer. Heb ook heel wat droge kleding nodig gehad. Saai was het ook niet, ik had bijna elk uur iemand die meeging, lopend of op de fiets, ook stonden op vaste plekken steeds bekenden mij aan te moedigen”, aldus de 33-jarige hovenier die in zijn voorbereiding ook nog voor een mooie schare sponsors had gezorgd. Maar liefst 15 euro per ronde liep hij binnen voor de realisatie van een jeugdhonk bij Archeus. Aan het eind van de dag wachtte Ferdi een heerlijke hottub.

Alle uitslagen staan op de site van Archeus.


www.av-archeus.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant