Boerderij Eskes, beschikbaar gesteld door Achterhoek Toerisme. Foto: Annet Piek
Boerderij Eskes, beschikbaar gesteld door Achterhoek Toerisme. Foto: Annet Piek

Webinar ‘Uw monument duurzaam’

Algemeen

BREDEVOORT - Op donderdagavond 8 april houden de gemeenten Aalten, Oost Gelre en Winterswijk in samenwerking met Dijkoraad en Gelders Genootschap een webinar met als onderwerp: ‘Uw monument duurzaam’. De avond wordt uitgezonden vanuit de Koppelkerk in Bredevoort en is gratis te volgen via livestream.

Bij deze webinar krijgt men allerhande informatie over de verduurzaming van een monument. Interessante sprekers nemen de toehoorders mee bij het verduurzamen van dat monument. Hans de Witte is specialist erfgoed & duurzaamheid bij de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed. Hij vertelt over de rol van de Rijksdienst bij het verduurzamen van monumenten. Boukje Overbeek is bouwhistoricus bij het Gelders Genootschap en legt uit hoe er naar monumentale waarden gekeken wordt en wat dat betekent voor energiebesparende maatregelen. Martijn Haitink is adviseur duurzaam erfgoed bij Dijkoraad. Hij vertelt over praktische oplossingen voor een monument. Vanuit het Nationaal Restauratiefonds sluit Harry Kers aan om informatie te geven over de financiële mogelijkheden om de verduurzaming te bekostigen. En vanuit de gemeenten zal Joyce Ras de deelnemers wegwijs maken in subsidies en beleid. De avondvoorzitter is Cecilia Adorée, zij is zangeres en actrice en heeft haar eigen podcast ‘Klimaattherapie’.

De avond is digitaal te volgen en wordt uitgezonden vanuit de Koppelkerk in Bredevoort. Aanmelden kan gratis op de website van de Koppelkerk (www.koppelkerk.nl). De webinar begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur.


www.koppelkerk.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant