Vervoer naar het stembureau met AutoMaatje

Vervoer naar het stembureau met AutoMaatje

Minder mobiele mensen kunnen een afspraak maken

WINTERSWIJK - Ben je minder mobiel en wil je toch graag je stem uitbrengen bij de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart? Vrijwilligers van AutoMaatje brengen mensen graag naar een stemlocatie.

Op 17 maart zijn de Tweede Kamerverkiezingen 2021. Alle inwoners van 18 jaar of ouder ontvangen een uitnodiging om hun stem uit te brengen. Op 15 en 16 maart is er binnen de gemeente extra gelegenheid om vervroegd te stemmen voor mensen die extra kwetsbaar zijn voor COVID-19. Alle 70-plusser wordt daarnaast de mogelijkheid geboden om per brief te stemmen. Daarnaast bestaat altijd de mogelijkheid om op de verkiezingsdag te stemmen via het geven van een volmacht.

Automaatje Winterswijk biedt de mogelijkheid om minder mobiele personen naar het stemlokaal te brengen. AutoMaatje Winterswijk heeft vrijwillige chauffeurs beschikbaar die de mensen in alle opzichten veilig willen vervoeren. De vrijwilliger komt op het afgesproken tijdstip voorrijden, brengt iemand naar het stembureau en daarna weer naar huis.
Wie gebruik wil maken van vervoer naar de stembus belt liefst zo snel mogelijk, maar uiterlijk 2 werkdagen van tevoren. Neem dan contact op met AutoMaatje Winterswijk bel op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur 0543 - 200036 of mail automaatje@winterswijkdoent.nl. Men betaalt voor het vervoer een kleine vergoeding aan de vrijwillige chauffeur van € 0,30 voor elke gereden kilometer.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden