Vrijwilligers knappen een tuin op met verschillende planten om insecten aan te trekken en water vast te houden.
Vrijwilligers knappen een tuin op met verschillende planten om insecten aan te trekken en water vast te houden. (Present Achterhoek)

Gezocht: enthousiaste vrijwilligers voor Sociaal Groen

WINTERSWIJK - Present Winterswijk gaat dit voorjaar starten met het project Sociaal Groen. Binnen dit project helpen groepen vrijwilligers bij het duurzaam beplanten van tuinen van kwetsbare mensen. Mensen die door gezondheidsproblemen, een beperkt budget en klein sociaal netwerk zelf niet in staat zijn om hun tuin goed te onderhouden.

Na de make-over van de tuin worden er vaste vrijwilligers aan de tuin gekoppeld. In overleg en samen met de bewoners houden deze vrijwilligers de tuin bij, totdat een onderhoudsarme groene en biodiverse tuin is ontstaan. Het mes snijdt hierbij aan twee kanten. De bewoner krijgt een groene tuin en zijn/haar sociaal isolement wordt verkleind. Voor de uitvoering van het project is Present op zoek naar diverse vrijwilligers, sponsors en donateurs om te helpen bij het vergroenen van Winterswijk.

Meer groen en contact vergroten
Met het project Sociaal Groen wil Present mensen met elkaar verbinden en buurten in Winterswijk vergroenen. Dus minder tegels en meer groen. “We willen dit samen met enthousiaste vrijwilligers doen. Mensen die houden van groen en anderen een natuurlijke onderhoudsarme tuin gunnen”, vertelt Anneke van Nierop, projectcoördinator van Present Winterswijk. Present wil de komende jaren ieder voorjaar en ieder najaar een aantal tuinen duurzaam gaan beplanten. “De planten die we willen gebruiken, zijn verschillend en ze hebben allemaal een eigen functie. Met de planten willen we insecten aantrekken en water vasthouden”. Het project Sociaal Groen wordt ondersteund door de gemeente Winterswijk en woningcorporatie De Woonplaats.

Mensen met groene vingers die het leuk vinden om te helpen bij het onderhouden van een tuin en ondertussen een praatje willen maken met de bewoners, of mensen die graag een ontwerp willen maken voor een tuin, zijn welkom om zich aan te melden. Aanmelden als vrijwilliger voor Sociaal Groen kan bij Anneke van Nierop, projectcoördinator Present Winterswijk, anneke.van.nierop@presentwinterswijk.nl of tel. 06-14747345.

Naast vrijwilligers is Present ook op zoek naar particulieren of bedrijven die het project willen ondersteunen, door de donatie van planten, boomschors, bloembollen of een financiële bijdrage voor de aanschaf van diverse materialen. Ook donateurs kunnen zich melden bij Anneke van Nierop.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden