De voormalige beheerderswoning bij de Algemene Begraafplaats wordt gesloopt. Foto: Lydia ter Welle
De voormalige beheerderswoning bij de Algemene Begraafplaats wordt gesloopt. Foto: Lydia ter Welle

Voormalige beheerderswoning begraafplaats wordt gesloopt

WINTERSWIJK - Het witte huis bij de Algemene Begraafplaats aan de Kerkhoflaan wordt afgebroken. Het huis was voorheen in gebruik als dienstwoning voor de beheerder van de begraafplaats. Het terrein, met het huis, de schuur, de achtergelegen weilanden en de naastgelegen parkeerplaats is nu eigendom van GUV Uitvaartzorg. 

Door Lydia ter Welle

Desgevraagd vertelt GUV-directeur Bert van Asselt, dat de opstallen worden afgebroken om overlast door insluipers te voorkomen. “Er komen, al vanaf het moment dat het huis leeg staat, regelmatig klachten van gemeente en politie, over insluipers, die zich illegaal toegang tot het pand verschaften. We hebben diverse keren de boel gerepareerd, van planken voorzien et cetera. Een sloopvergunning hebben we al ongeveer een jaar, maar slopen kon nog niet omdat Liander dan eerst de gas- en elektriciteitsleidingen moest afsluiten. Dat is onlangs gebeurd, dus nu kan er gesloopt worden en is straks de overlast van insluipers verleden tijd.”

Over de plannen voor het terrein is nog geen definitief besluit genomen. GUV had eerder plannen om er een volwaardig uitvaartcentrum te maken. “Dat is nu zeker niet meer aan de orde. Als er iets wordt gerealiseerd, is het een veel kleinschaliger ‘Afscheidshuis’, waar 24-uurs kamers, een spreekkamer en een ruimte voor de laatste verzorging et cetera komen en wellicht een kleinschalige condoleanceruimte. Maar zekerheid daarover is er nog niet. Intussen laten we het pand wel slopen, om overlast te voorkomen.” 

Zodra er meer duidelijkheid, treedt GUV in overleg met de omwonenden.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden