Liederen uit het liedboek van Anna von Köln
Rose van Jhericho Ars Choralis Coeln. Afbeelding: PR
Rose van Jhericho Ars Choralis Coeln. Afbeelding: PR

Liederen uit het liedboek van Anna von Köln

WINTERSWIJK - Na het succesvolle optreden in januari 2020, met liederen van Hildegard von Bingen, keert Ars Choralis Coeln terug met zang uit het liedboek van Anna von Köln (rond 1500). Het zijn liederen in de talen die rond 1500 in het grensgebied van Nederland en Duitsland werden gesproken, en die gebruikt werden voor de persoonlijke geloofsbeleving. Deze liederen zijn te beluisteren op zaterdag 10 april in de Jacobskerk in Winterswijk. Aanvang 19.00 uur.

De titel van dit concert verwijst naar de roos van Jhericho, een woestijnplant die nooit sterft. De plant kan in enkele minuten van een droge knol in een groene plant veranderen, als deze met warm water wordt overgoten. Geen wonder dat deze in de late middeleeuwen als heilige bloem werd vereerd, omdat zij symbool stond voor de wederopstanding.

Tijdens het concert worden afwisselend vrolijke wereldse en ingetogen liederen gezongen in talen die voor het publiek in de Achterhoek zeer herkenbaar zijn. De zangeressen van Ars Choralis Coeln begeleiden zichzelf met diverse instrumenten (harp, vedel en klokken).

Voorverkoop via Theater De Storm 20 euro. Aan de deur (voor aanvang van het concert) 25 euro.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden