Stranden van Leisurelands erg populair bij vakantie vieren in eigen land
De stranden werden goed bezocht. Foto: Adelaar Fotografie
De stranden werden goed bezocht. Foto: Adelaar Fotografie (ADELAAR FOTOGRAFIE)

Stranden van Leisurelands erg populair bij vakantie vieren in eigen land

Bijna 4 miljoen strandbezoekers in 2020

ACHTERHOEK - Het is deze wintermaanden niet meer goed voor te stellen maar deze zomer trokken Nederlanders er massaal op uit. Dagjes uit en vakantie vieren in eigen land waren in 2020 populairder dan ooit. Men herontdekte Nederland, omdat een vakantie naar het buitenland door covid-19 er veelal niet in zat. Ook de recreatiegebieden van Leisurelands werden goed bezocht. Het was geen recordjaar, maar met bijna vier miljoen strandbezoekers is het in deze omstandigheden zeker een goed jaar geweest. Onder andere Rhederlaag, Hilgelo, Stroombroek en Hambroekplas werden in 2020 weer goed bezocht. Ruim 1 miljoen mensen trokken erop uit om te ontspannen of actief bezig te zijn op de recreatiegebieden. Vooral Hilgelo werd in 2020 herontdekt door de oosterburen.

Leisurelands is blij dat er ruimte genoeg is op de recreatiegebieden voor jong en oud om fijn en veilig te kunnen recreëren.

Met Hemelvaart en Pinksteren werd het extreem mooi weer. Na een periode van thuis zitten, trok iedereen er massaal op uit. Hans Huisman, operationeel manager en coronaverantwoordelijke bij Leisurelands: “Meer dan ooit kregen we te maken met ‘crowd management’. Op mooie dagen werd continu gemonitord hoe druk het was op de stranden. Zo konden we op enkele recreatiegebieden een paar keer geen nieuwe bezoekers meer toelaten. Door continue berichtgeving op onze website en social mediakanalen en door ter plekke met duidelijke bebording te werken, konden we dit in goede banen leiden. Het heeft nergens tot vervelende situaties geleid en de veiligheid werd gewaarborgd.”

In andere jaren waren de recreatiegebieden van Leisurelands het decor van mooie sport- en muziekevenementen. Afgelopen jaar helaas geen Strong Viking Obstacle Run, Emporium, Ground Zero Festival, Dreamfields Festival, Down the Rabbit Hole of Mega Piraten Festijn. Er was tijdens de zomer wel ruimte voor kleinschalige activiteiten en bijeenkomsten tot 250 personen. Organisatoren klopten dan ook vaak aan om hun kleine evenement op het strand te organiseren zodat het afstand houden niet in gevaar zou komen. Zo waren Stroombroek en Bussloo het toneel van Kidspret en de Doglovers Wandeling.

“Het jaar 2020 toont aan hoe belangrijk het is om de deur uit te gaan, en Leisurelands is blij hier een relevante rol in te kunnen spelen. We kijken positief naar 2021, en inmiddels zijn we volop in voorbereiding om onze recreatiegebieden nog mooier, leuker en aantrekkelijker te maken voor de zomer van 2021”, aldus directeur Kees Rutten.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden