Activiteiten voor vrijwilligers
<p>Het Vrijheidspark is in ontwikkeling. Foto: Frank Bosvelt</p>

Het Vrijheidspark is in ontwikkeling. Foto: Frank Bosvelt

Activiteiten voor vrijwilligers

Naailes en naaimachines
Het Vrijwilligerspunt heeft het plan opgevat om, zodra het weer mogelijk is, naailessen te gaan geven. Er zijn inmiddels een aantal aanvragen hiervoor binnen gekomen. Het Vrijwilligerspunt is daarom om zoek naar een docent(e) die deze lessen wil gaan verzorgen. Daarnaast is het Vrijwilligerspunt op zoek naar naaimachines. Indien u er één op zolder heeft staan en deze niet meer gebruikt, komt men deze graag, coronaproof, bij u thuis ophalen. Meer informatie via telefoonnummer 0543 200026. E-mail info@vpwinterswijk.nl

Hulplijn Corona
Inwoners die tijdens de pandemie hulp nodig hebben kunnen zich melden via de site van de Winterswijkse Uitdaging. Inmiddels zijn er vele aanvragen binnen gekomen, variërend van hond uit laten tot boodschappen doen. Het Vrijwilligerspunt is het grootste platform voor vrijwillige inzet in Winterswijk. Men verbindt ieders vraag en aanbod aan elkaar en zorgt er zo voor dat mensen de juiste hulp vinden. En dat is in deze coronacrisis van groot belang. Grote en kleine maatschappelijke organisaties kunnen kosteloos gebruik maken van het meldpunt. Het Vrijwilligerspunt heeft contact met hulpvragers en hulpbieders. Zo zorgt men voor de juiste match. Samen sterk tegen corona. In Winterswijk staat een leger van tachtig vrijwilligers klaar om hulp te bieden. Ga naar www.winterswijkseuitdaging.nl/meldpunt en meld je met je vraag aan.

Mensen maken Winterswijk mooier
De maand januari staat voor het vrijwilligerspunt in het teken van Mensen maken Winterswijk mooier. Veel inwoners werken dagelijks aan het mooier maken van ons dorp. Dat gebeurt onder andere bij sportclubs waar men onderling veel samenwerk om sporters toch maar te kunnen laten sporten. De buitensport stelt haar accommodatie beschikbaar voor de jeugd van binnensportverenigingen. Zo zorgt men er voor dat de totale Winterswijkse sport nog mooier wordt. Ook zijn vrijwilligers in de weer met het aanleggen van een MTB route. De route is gemarkeerd met kunststof palen met in het zwart het internationale MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes). Ook deze groep vrijwilligers maakt Winterswijk nog mooier.
Hoewel het geen vrijwilligers zijn, is er een grote groep mensen bezig om ook het centrum nog mooier te maken. Het Vrijheidspark is vol in ontwikkeling en zal, zodra het klaar is, er voor zorgen dat het centrum nog aantrekkelijker en mooier wordt.

Humanitas zoekt coördinatoren
Ben jij geïnteresseerd in levensverhalen van mensen en vind jij dat ze een plek verdienen in een mooie glossy? Dan is het samenwerken aan een Levenstijdschrift iets voor jou.
Als coördinator breng jij hoofdpersonen en vrijwillige redacteuren samen en zorg je dat zoveel mogelijk mensen gaan stralen als zij een glossy ontvangen.
Daarnaast zoekt Humanitas voor het project vriendschappelijk huisbezoek ook een coördinator. Jouw taak is het om mede zorg te dragen voor de selectie en begeleiden van deelnemers en vrijwilligers. Tevens ben je het eerste aanspreekpunt voor hen. Ook leg je, zodra dit weer kan en mag, bij aspirant deelnemers huisbezoek af. Jij brengt de koppeling tussen deelnemer en vrijwilliger tot stand. Voor alle functies geldt dat je zelf het aantal te investeren uren en je werktijden bepaalt. Voor meer info ga naar www.wijwinterswijk.nl/vrijwilligerspunt/vacatures en meld je aan.

Gedurende de lockdown is het Vrijwilligerspunt gesloten. De Vrijwilligerscoördinatoren werken vanuit huis. Voor automaatje, zowel inschrijven als deelnemer of inschrijven als chauffeur kan men bellen met 0543 - 200036. Dit telefoonnummer is tijdens werkdagen van 9.00 tot 12.00 uur bereikbaar.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden