Foto: Website SKB
Foto: Website SKB

Medewerkers IC, SEH en corona-afdeling SKB snel gevaccineerd tegen corona

SKB startte 7 januari met vaccineren

WINTERSWIJK - De afgelopen dagen werden in een razendsnel tempo de medewerkers van de IC, SEH en corona-afdeling van het SKB gevaccineerd tegen corona.

Meer dan 90% van het personeel dat nu in aanmerking komt, heeft aangegeven graag het coronavaccin te ontvangen. In totaal zijn dat ruim 170 medewerkers. Uit een onderzoek van Ipsos bleek onlangs dat 75% van de Nederlanders zich wil laten vaccineren tegen corona, dus het SKB zit daar ruim boven. Door de goede samenwerking tussen verschillende afdelingen werd deze eerste vaccinatieronde in minder dan drie dagen afgerond. Bij het vaccineren is het medisch personeel uiteraard heel nauwkeurig te werk gegaan om verspilling te voorkomen.

BioNTech/Pfizer-vaccin
De zorgmedewerkers kregen het BioNTech/Pfizer-vaccin, dat een hoge bescherming van 95% na twee inentingen biedt tegen het virus. Het vaccin is goedgekeurd door het Europees Geneesmiddelen Agentschap (EMA) en het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG). Zij toetsen de vaccins op veiligheid, betrouwbaarheid en werkzaamheid.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden