'Houd afstand, houd moed en blijf vooral gezond!'
<p>Hendrik-Jan Mensink ontvangt de erepenning van de gemeente. Foto: PR Gemeente Winterswijk</p>

Hendrik-Jan Mensink ontvangt de erepenning van de gemeente. Foto: PR Gemeente Winterswijk

'Houd afstand, houd moed en blijf vooral gezond!'

WINTERSWIJK - Het was een bijzondere nieuwjaarsreceptie van de gemeente Winterswijk op maandag 4 januari. Door de coronamaatregelen vond deze, zoals vele activiteiten dit jaar, digitaal plaats. Burgemeester Joris Bengevoord wenste allereerst alle kijkers een gelukkig en gezond 2021. “Tijdens de vorige Nieuwjaarsreceptie in de Jacobskerk hadden we nog geen idee dat 2020 zo’n hectisch en historisch jaar zou worden, een jaar dat de geschiedenis ingaat als het jaar waarin de wereld in de greep raakte van het coronavirus en ons dagelijks leven enorm veranderde. De ‘anderhalve meter samenleving’ werd door de Van Dale zelfs uitgeroepen tot ‘woord van het jaar’. En we zijn nog niet uit de misère maar over 2021 ben ik voorzichtig optimistisch. Hopelijk kunnen we in de loop van het jaar weer ons normale leven oppakken en tot die tijd roep ik iedereen op elkaar zoveel mogelijk te steunen."

"Ondanks de corona gebeurden er in 2020 in Winterswijk ook mooie dingen", was de mening van de burgemeester en dat werd getoond door een korte film, gemaakt door medewerkers van RTV Slingeland, waarin vele gebeurtenissen in de gemeente de revue passeerden.

Erepenning
Tijdens de receptie ontving Bengevoord vier gasten, die volgens hem allemaal bijgedragen aan een Winterswijk, waar we met elkaar zo trot op zijn. De eerste was Hendrik-Jan Mensink, voorzitter van de Stichting behoud SKB, die zich enorm heeft ingezet voor het behoud van een volledig streekziekenhuis in Winterswijk. Als erkenning en dank ontving hij de erepenning met oorkonde van de gemeente Winterswijk. Mensink toonde zich zeer vereerd met deze penning maar wilde wel benadrukken dat zijn dank vooral uitgaat naar iedereen die hierbij betrokken is geweest. “Ik ben overdonderd door deze erkenning.”

Winterswijkse IJsvereniging
Jaarlijks wordt tijdens de nieuwjaarsreceptie de 100% Winterswijk trofee uitgereikt. Deze keer werd hij toegekend aan de Winterswijkse IJsvereniging voor hun nieuwe ijsbaan. Volgens Marlies Joldersma, die de prijs uitreikte, heeft de vereniging hiermee de landelijke pers gehaald, met name door de technologie die is toegepast. “We hebben het met medewerking van veel mensen voor elkaar gekregen en de trofee krijgt een mooie plaats in ons clubgebouw,” was de reactie van Hendrik van Prooije van de WIJV.

Pui Promotie Prijs
Dit jaar ging de Pui Promotie prijs naar Westera Piano’s & Vleugels. Volgens het juryrapport ‘zijn bij de verbouwing van de panden in 2020 de gevels van de twee afzonderlijke panden weer duidelijk herkenbaar gemaakt met eigen passende winkelpuien. Een goed voorbeeld voor anderen.’ Eigenaar Robbert Westera kreeg een foto van de pui uitgereikt. Hij was blij met de prijs en vond het een eer om in het rijtje van winnaars van de Pui Prijs te zijn opgenomen.

Platform Winkelcentrumwinterswijk.nl
In een vooraf opgenomen filmpje vertelde Peter ten Hagen, voorzitter van ABH/City, dat er plannen zijn om het winkelcentrum meer online vindbaar te maken. “De lockdown heeft ons nog meer op het feit gewezen dat dat noodzakelijk is. We gaan het platform Winkelcentrumwinterswijk.nl opzetten waarbij we straks hopelijk toekomstbestendig uit deze corona periode komen en we online als winkelcentrum te vinden zijn.”

VVV inspiratiepunt
Voor Gienne te Gronde, vestigingsleider van de VVV, was een van de hoogtepunten van het afgelopen jaar de opening van het VVV inspiratiepunt vond. “We hebben deze zomer heel veel Nederlanders mogen begroeten. In de maanden juli tot en met september hebben we 3000 bezoekers meer gehad dan in dezelfde periode vorig jaar.” Te Gronde vertelde verder dat in september de Toerisme Top naar Winterswijk komt, een evenement georganiseerd door het ministerie van Economische Zaken en het NBTC. “Het wordt gehouden in theater De Storm en op verschillende locaties in Winterswijk.”

Gosse Visser van Wildbeheer Winterswijk vertelde tijden de digitale nieuwjaarsreceptie over de ree-dichtheid van Winterswijk. ”We hebben het grootste aantal reeën van Nederland in Winterswijk met ongeveer 1000 reeën.”

Muziekvereniging Eendracht zorgde tussen de gesprekken door voor een muzikaal intermezzo.

Tot slot proostte Bengevoord samen met Hendrik-Jan Mensink op 2021 met de woorden: “Laten we er samen een mooi jaar van maken, houd afstand, houd moed en blijf vooral gezond!”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden