WB wil geen bedrijventerrein  richting Buskersbos. Foto: Bernhard Harfsterkamp
WB wil geen bedrijventerrein richting Buskersbos. Foto: Bernhard Harfsterkamp

Winterswijks Belang kiest voor bedrijventerrein tegenover Obelink

Algemeen

Tuunterveld en Eelinksveld vallen voor WB af

Door Bernhard Harfsterkamp

WINTERSWIJK - Burgemeester en wethouders zijn momenteel nog bezig met een onderzoek waar het beste een nieuw bedrijventerrein kan komen. De locaties Misterweg (Obelink), Tuunterveld en Eelinksveld worden daarbij nader bekeken. Winterswijks Belang (WB) heeft al gekozen. WB stelt B en W voor te kiezen voor de locatie tegenover Obelink.

Niet op de rem trappen
Al in de begrotingsvergadering van november wees WB het Eelinksveld, de locatie bij de Motomarkt en het terrein daarachter richting Buskersbos, af. Nu valt ook het Tuunterveld af. De partij wil die liever reserveren voor woningbouw. WB maakt deze keuzes bekend in een toelichting bij zes schriftelijke vragen aan B en W. Fractievoorzitter Tim Jonker geeft daarbij aan dat zijn partij zeker niet tegen de ontwikkeling van een nieuw bedrijventerrein is. “Wij willen niet op de rem trappen maar ons bedrijfsleven graag ondersteunen, waarbij we oog willen hebben voor ons nationale landschap.” Jonker zegt dat WB “sinds haar oprichting nooit te beroerd geweest om te investeren in Winterswijk, mits daarbij people, planet en profit in evenwicht zijn.” Dat is in het Eelinksveld niet het geval, daar wordt de “planet” te veel aangetast. “Het Buskersbos verdient bescherming en geen onderzoek naar de komst van bedrijventerreinen.” Voor het Eelinksveld onderzoekt B en W drie varianten. Bij de grootste variant komt het bedrijventerrein tot bij het bos langs de Boven-Slinge te liggen, dat al bijna honderd jaar in bezit is van Natuurmonumenten.

Woningbouw op het Tuunterveld
Ook het Tuunterveld valt voor Winterswijks Belang af, omdat hier het nationaal landschap te veel wordt aangetast. Bovendien vindt WB een bedrijventerrein dicht bij de bebouwde kom niet gewenst. Beter is het om daar woningen te bouwen “voor mensen die op dit moment geen betaalbare woning kunnen vinden.” Inbreiding hoeft voor de partij niet altijd. In het centrum van Winterswijk ziet WB liever meer groen dan woningen. De stellingname van WB is opmerkelijk. Meestal wachten partijen een onderzoek af om pas daarna een keuze te maken. Een van de redenen om hiermee niet te wachten is de onrust die de locatiekeuze voor de bedrijventerreinen veroorzaakt bij bewoners. Zowel de inwoners die tegenover en bij het Tuunterveld als de bewoners in het Eelinksveld zijn verontrust. De eerste vraag aan B en W luidt dan ook: “Bent u met ons eens dat het nu gekozen proces niet leidt tot meer draagvlak, maar enkel leidt tot verdeling tussen onze inwoners?” De overige vijf vragen zijn vooral een oproep aan B en W om te stoppen met het onderzoek en voortvarend aan de slag te gaan met de locatie Misterweg.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant