Burgemeester sluit woning in Winterswijk om grote hoeveelheid illegaal vuurwerk
Illegaal vuurwerk is zeer gevaarlijk. Foto: politie.nl
Illegaal vuurwerk is zeer gevaarlijk. Foto: politie.nl

Burgemeester sluit woning in Winterswijk om grote hoeveelheid illegaal vuurwerk

WINTERSWIJK - De bewoner van een woning in Winterswijk-Oost waar eind oktober een grote partij illegaal vuurwerk is gevonden, moet drie weken zijn huis uit. Dat heeft burgemeester Bengevoord de bewoner vrijdag 4 december schriftelijk meegedeeld. In de brief laat de burgemeester de bewoner weten dat zijn woning drie weken wordt gesloten. De Gemeentewet geeft burgemeesters de bevoegdheid om een woning te sluiten als de openbare orde en veiligheid in het geding zijn.

Na een anonieme tip trof de politie op 29 oktober in en om de woning een partij van 260 kilo illegaal, zeer zwaar vuurwerk aan. Als de partij explosieven tot ontploffing was gekomen waren alle woningen binnen een straal van 400 meter van de opslaglocatie getroffen door de impact van de explosie.
Met het sluiten van de woning voor een periode van drie weken wil de burgemeester een krachtig signaal afgeven dat het bezit van illegaal vuurwerk niet wordt getolereerd en zwaar wordt bestraft. Burgemeester Bengevoord: “Wie met dergelijk zwaar vuurwerk zijn buurtgenoten in gevaar brengt, pakken we hard aan. Behalve een aanhouding en bekeuring, kun je dus ook tijdelijk uit je huis worden gezet.”
De bewoner heeft de mogelijkheid om bij de bestuursrechter een voorlopige voorziening aan te vragen tegen de huisuitzetting.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden