Mensen maken Winterswijk: Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet 2021

WINTERSWIJK - In verband met de coronamaatregelen is Boogie Woogie gesloten tot tenminste 18 november. Er zijn bij het Vrijwilligerspunt geen inloopspreekuren. De vrijwilligers werken momenteel vanuit huis waardoor men dan ook alleen per telefoon of per mail bereikbaar is. Automaatje voert alleen ritten met een medische achtergrond uit. Het Kluspunt en het Samenrijderspunt liggen momenteel stil. Als men vragen over het Servicepunt of andere onderdelen van het Vrijwilligerspunt heeft kan men bellen met het centrale telefoonnummer 0543- 200026, mailen kan ook servicepunt@vpwinterswijk.nl.

Vanuit de samenleving blijkt dat er steeds meer behoefte is aan maatschappelijke activiteiten, hulp, besturen, natuuronderhoud, plezier, aandacht, schoonheid, veiligheid, dagbesteding, opvang. Kortom ‘er voor elkaar zijn’. Daarom organiseert het Vrijwilligerspunt, samen met andere vrijwilligersorganisaties in 2021 een campagnejaar, waarin het Vrijwilligerspunt meer mensen enthousiast wil maken voor het vrijwilligerswerk. Hiervoor zullen ook nieuwe doelgroepen aangesproken worden.

Mensen maken Winterswijk
Het Vrijwilligerspunt viert in 2021 het hele jaar lang de vrijwillige inzet voor een ander. Zo wil men meer en nieuwe mensen kennis te laten maken met vrijwillige inzet. Nieuwe vrijwilligers wil men laten zien en laten ervaren hoe leuk het is om vrijwilligerswerk te doen. Iedereen kan daarom het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet 2021 mee gaan vieren. Juist in deze tijd geven veel mensen aan dat zij willen helpen om een ander te steunen. Want één ding is duidelijk: Mensen maken Winterswijk.

Meedoen
Ook -of misschien wel juist- als een organisatie niet direct met vrijwilligers werkt, kan een organisatie een wezenlijke bijdrage leveren aan het ondersteunen en blijvend op de kaart zetten van vrijwillige inzet. Samen met de huidige vrijwilligers geeft het Vrijwilligerspunt antwoord op maatschappelijke vraagstukken in Winterswijk. Iedere organisatie in Winterswijk die zich inzet om vrijwillige inzet te ondersteunen of stimuleren is van harte welkom om het Vrijwilligerspunt daarbij te helpen. Dat kan de gemeente zijn maar dat kunnen ook bedrijven, werkgevers, onderwijsinstellingen en nog veel meer organisaties zijn. Organisaties die zich in willen zetten om meer en nieuwe mensen te waarderen en betrekken om zich in te zetten voor een ander kunnen zich melden bij het Vrijwilligerspunt, Roelvinkstraat 2, tel. 0543-200026 of mail naar info@vpwinterswijk.nl.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden