Ilona en Noud, met hun 'collectehengel'. Foto Clemens Bielen
Ilona en Noud, met hun 'collectehengel'. Foto Clemens Bielen

Inventief collecteren

Algemeen

WINTERSWIJK- Omdat er steeds minder contant geld aanwezig is in de huishoudens, proberen organisaties voor goede doelen zoveel mogelijk ook andere betaalmethoden toe te passen tijdens collectes. De coronacrisis heeft een nieuw probleem aan het licht gebracht: Hoe houd je 1,5 meter afstand in acht met een collectebus in de hand?

Door Clemens Bielen

Ilona Hesselink collecteert samen met haar zoon Noud voor het Diabetes Fonds en heeft voor de 1,5 –meter-eis een eigen oplossing bedacht.

‘Hengelen’ naar het geld
Het idee is eigenlijk ontsproten uit het creatieve brein van de vader van Ilona, de opa van Noud. Voor het buurtfeestje knutselde hij de lange stok in elkaar om hapjes en drankjes te kunnen serveren met inachtneming van de coronaregels, en als coördinator van de collecte voor het Diabetes Fonds zag hij direct de bredere toepassingsmogelijkheid van zijn vinding. Dochter Ilona ging er mee op stap.

Noud loopt regelmatig enige tijd mee met zijn moeder om de ‘hengel’ enigszins te ondersteunen.

Ilona loopt voor diverse organisaties als collectante, maar dit is de eerste keer, dat zij de lange arm gebruikt; en met succes. Ilona: “De reacties zijn allemaal positief. Allemaal lachende gezichten en de opbrengst leek ook hoger.” De aanwezigheid van de 11- jarige Noud heeft volgens Ilona ook een gunstige invloed op de collecte opbrengst. In de regen vervolgt zij haar tocht. Vrijwilligers zijn onmisbaar voor de maatschappij.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant