Bea Boekje (links) en Letty Letter laten de kinderen van groep 4 alvast snuffelen tussen de boeken. Foto: Clemens Bielen
Bea Boekje (links) en Letty Letter laten de kinderen van groep 4 alvast snuffelen tussen de boeken. Foto: Clemens Bielen

Bea Boekje en Letty Letter zetten OBS de Kolibrie op stelten

Algemeen

Kinder-boekenweek van start

WINTERSWIJK - Het is woensdag 30 september om half negen de start van de Kinderboekenweek. Alle kinderen van De kolibrie zijn verzameld rond een geheimzinnig met rode linten afgebakend plekje. Er zijn kinderen verkleed als tovenaar of als fee, stoere ridders, prinsessen, maskers, alleen al een feest om naar te kijken. Letty Letter van de bibliotheek is aanwezig, maar waar blijft die andere gast, die was uitgenodigd? Gelukkig kun je met een telefoon niet alleen spelen, je kunt er ook mee bellen!

En ja hoor, Bea Boekje zit nog thuis midden in een spannend boek. Helemaal vergeten. Wat een boekenwurm!

‘Een soort van ..kistdinges’
Maar wat zit er nu achter die gele gordijnen achter die rode linten? In afwachting van Bea Boekje, vraagt ‘baas’ van de school, André Grevers, aan één van de kleuters of hij er iets van weet……

Volgens hem is het ‘een soort van kistdinges’. Hij zit er niet ver naast: Er blijkt een boekenkast achter de gordijnen verborgen te zijn. Geen lege boekenkast maar één met echte boeken erin.

Een idee van Juf Rianne, leescoördinator van de school: Een boek, dat een kind al gelezen heeft, kan worden ingeruild voor een ander boek uit de boekenkast. Rianne: “Sommige scholen hebben een eigen bibliotheek; daarvoor hebben wij de ruimte niet. Wij hebben dus deze boekenkast.”

Gelukkig komt Bea Boekje snel opdagen, het boekje heeft ze maar meegenomen, ze vindt het zó spannend: ‘De zee kwam door de brievenbus’, het gaat over Liesje tijdens de watersnoodramp in Zeeland in 1953. Ze heeft ook spin ‘Sebastiaan’ meegenomen. Verder is zij voorzien van een grote leesbril en zelfs een loep, voor de kleine lettertjes. Bea Boekje is echt leesgek, ze heeft niet alleen de vlechtjes van Pippi Langkous, maar ze praat al net zo vlot, en ze is grappig. Een toneelvereniging zou haar graag in huis halen.

Hoewel de kinderen enthousiast waren over Bea en Letty, lag er wel een klein smetje op deze feestelijke dag, want uitgerekend bij de opening van de Kinderboekenweek waren Juf Thea en Juf Femke, niet aanwezig. Ze genoten van een vrije dag.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant