Activiteiten WUh

Nationale Ouderendag
Elke eerst vrijdag van oktober hield de Winterswijkse Uitdaging, samen met een aantal belangenorganisaties de Nationale Ouderendag. Wensen als een rit in een zijspan, een vlucht boven Winterswijk, bezoek aan een wedstrijd van de Graafschap of een bezoek aan het Kurhaus in Scheveningen werden dan met behulp van vrijwilligers die dag ingevuld. Dit jaar wordt het, net als veel andere evenementen, anders ingevuld worden. Dit keer heeft de Winterswijkse Uitdaging de hulp van de drie Winterswijkse dweilorkesten ingeroepen. De Eierjongens, Toontje Lager en van Toeten en Bloazen zullen op zaterdag 3 oktober tussen 13.00 en 15.00 uur een miniconcert bij de diverse verzorgingstehuizen verzorgen. In verband met corona zullen de optredens in de buitenlucht plaats vinden. De Pronsweide, de Pelkwijk, de Berkhof, de Vredensehof en Huis Prins Hendrik zullen die middag door de dweilorkesten bezocht worden.

Podcasts
Twee vierdejaars studenten van het Graafschapcollege gaan aan de vacatures, die op de website van het Vriiwilligerspunt staan, podcasts toevoegen. Verenigingen die vrijwilligers zoeken kunnen op deze manier extra aandacht voor hun organisatie vragen. De studenten, Kay Stemerdink en Jesper Giesen, zijn beide 19 jaar en doen de opleiding sport en bewegen. Naast hun hobby’s als voetbal hebben beide en breed interesse in multi media. Zo is Jesper sportverslaggever bij RTV Arnhem, waar hij onder andere verslag doet van de wedstrijden van Vitesse. De stage bevindt zich momenteel in een voorbereidende en oriënterende fase. Binnenkort zullen de eerst organisaties benaderd worden.

Autisme Avond café
Na de verhuizing van de Torenstraat 9 naar de Roelvinkstraat 2 start op vrijdag 2 oktober het Autisme Avond café weer. Dus ben jij 16 jaar of ouder en heb je een autistisch spectrum stoornis (ass)? Of ben je normaal tot hoog begaafd? En lijkt het je wel wat om andere mensen met een ass te ontmoeten? Kom dan naar het Avondcafé in Winterswijk. Het Avondcafé wil mensen met een autistisch spectrum stoornis (ass) uit Winterswijk en omstreken een leuke avond bezorgen. Onder het genot van een hapje en drankje kun je gezellig een praatje maken, een spelletje spelen of gewoon lekker relaxen. De avond begint om 20.00 uur met een pubquiz, je mag zelf weten of je aan deze quiz meedoet. De rest van de avond is er tijd voor een praatje en een spelletje onder het genot van een hapje en drankje. Als je iemand mee wilt nemen zonder ass dan is hij/zij natuurlijk ook van harte welkom.
Vanaf 19.30 uur ben je welkom, de avond begint om 20.00 uur. Er wordt een kleine vergoeding van 1 euro gevraagd. Je kunt je aanmelden door te mailen naar overigtewinkel@gmail.com, zodat de organisatie een idee heeft hoeveel bezoekers er ongeveer zullen komen en de ruimte volgens RIVM norm ingericht kan worden. Ons adres is Boogie Woogie, Roelvinkstraat 2.

Gouden Handjes met groene vingers gezocht
Ben jij handig, vind je het leuk mensen uit de brand te helpen? Wellicht bent jij dan de aangewezen persoon om een schilderijtje op te hangen of lampje te vervangen? Dit is je kans om mensen te helpen die het zelf niet kunnen. Naast de gouden handjes, is het ook handig als je groene vingers voor de kleinere tuinklussen hebt! Gouden handjes met groene vingers zou helemaal mooi zijn, maar dat hoeft natuurlijk niet. Als klusmaatje doe je zo nu en dan kleine klusjes bij mensen thuis die dat om wat voor reden dan ook niet zelf kunnen. Bijvoorbeeld omdat ze daar fysiek niet toe in staat zijn of gewoon niet zo handig zijn. Om dezelfde reden worden tuinmaatjes gezocht, die lichte onderhoudswerkzaamheden in de tuin doen. Dus heb je twee rechterhanden of groene vingers en ben je sociaal, dan komt het Kluspunt graag met je in contact. Mailen kan naar kluspunt@vpwinterswijk.nl

Wil je meer weten over het Kluspunt, podcast, de Nationale Ouderendag of het Autismeavondcafé neem dan contact op met het Vrijwilligerspunt. Dat kan via info@vpwinterswijk.nl, tel nr 0543-200026. Je kan van maandag tot en met donderdag tussen 9.00 en 12.00 uur ook altijd even bij ons binnen komen lopen.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden