Mark ten Pas en Lydia Berenschot tijdens hun mix dubbel partij. Foto: Frank Teekman
Mark ten Pas en Lydia Berenschot tijdens hun mix dubbel partij. Foto: Frank Teekman

Drie punten voor tweede team van BC ´t Pluumke 67

Algemeen

WINTERSWIJK - De tweede competitiewedstrijd van het seizoen voor het tweede team badmintonclub ´t Pluumke 67 ging nipt verloren, maar leverde nog wel drie van de acht te verdienen punten op. Tegen Icarus 3, de taaie tegenstander uit Oldenzaal, werden mooie wedstrijden gespeeld. Hiermee kan met vertrouwen uitgekeken worden naar het vervolg van de competitie.

In de Sport- en turnhal Winterswijk werd zondagmorgen begonnen met de dubbels. Lydia Berenschot en Geertje Tonnaer troffen twee fanatieke, sterke tegenstanders tegenover zich en trokken aan het kortste eind.
Bij de herendubbel was het voor Nijs Bras de eerste thuiswedstrijd in het tweede team. Dit jonge talent is de afgelopen jaren sterk gegroeid en vanaf dit jaar de nieuwe aanwinst voor het team. En Nijs Bras draait inmiddels moeiteloos mee met de ervaren teamgenoten uit het tweede team. Samen met Frank Teekman wist Nijs Bras het punt voor de herendubbel binnen te slepen. In het begin miste er wat scherpte, maar al snel werd duidelijk dat de Winterswijkse badmintonners deze wedstrijd verdiend gingen winnen. Bij de singles bleek Icarus drie van de vier punten binnen te slepen. Alleen Nijs Bras won overtuigend van zijn tegenstander uit Oldenzaal. Al bleven de singles van Geertje Tonnaer en Mark ten Pas tot het laatste punt spannend.

Met een 2-4 achterstand na de singles en dubbels was er nog genoeg om voor te spelen bij de laatste twee mixed dubbels. Frank Teekman en Geertje Tonnaer bleven lang bij in hun wedstrijd, maar moesten de overwinning laten aan de taaie tegenstanders. Mark ten Pas en Lydia Berenschot deden het beter. Zij haalden het laatste punt binnen. Zij hielden het initiatief in deze spannende pot. Na een spannende wedstrijd, die in drie games moest worden beslist, bleken de Winterswijkers de terechte winnaar. Ondanks het uiteindelijke resultaat van 3-5 bood deze wedstrijd voldoende handvatten voor een succesvol vervolg in de volgende competitiewedstrijden.

De overige uitslagen zijn: ’t Pluumke’67 1 – Beca 2000 5 3-5, ’t Pluumke’67 3 – Union Goor 1 8-0 en ’t Pluumke’67 4 – Bravo 3 4-4.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant