Annet Reessink: 'Het is drukker dan ooit'. Foto: Sis Huiskamp
Annet Reessink: 'Het is drukker dan ooit'. Foto: Sis Huiskamp

Annet Reessink makelaardij & taxaties bestaat een jaar

Algemeen

“De persoonlijke aanpak is onderscheidend”

Door Sis Huiskamp

WINTERSWIJK - In haar kantoor in de Gasthuisstraat, in het pand van Boesveld Assurantiën, neemt ze zelf de telefoon op. Juist het kleinschalige, het directe contact met haar klanten spreekt makelaar en taxateur Annet Reessink aan. Op 1 september was ze 1 jaar in Winterswijk gevestigd.

Ze stapte er vorig jaar zonder veel verwachtingen in. Annet: “Ik dacht: ik kan hier vast wel iets betekenen.” Dat bleek te kloppen. “De klanten hebben me verrassend snel gevonden. Er stond een artikel in Achterhoek Nieuws en ik kom zelf uit Winterswijk, dus veel Winterswijkers kennen me. Zo mocht ik het huis van een oude buurjongen verkopen. Bekenden vinden het makkelijk om me aan te spreken.”

Annet Reessink heeft een klein bedrijf, maar ze is bij een grote makelaarsorganisatie aangesloten, de NVM. Haar klanten wonen in Winterswijk en de regio. Voor taxaties gaat ze vaker de regio in en de woningen die ze verkoopt staan veelal in Winterswijk.

“Ik heb altijd belangstelling gehad voor onroerend goed. Huizen en gebouwtjes vond ik als kind al interessant. In het buitengebied, waar ik opgroeide, zei ik altijd ‘Bij dat theekoepeltje zus en voorbij die oude boerderij zo’. Later op de MEAO wist ik het: ik wil makelaar worden.” Annet volgde een opleiding, liep stage in Doetinchem en ging daar ook aan het werk. Ze liep met een bedrijfsmakelaar mee, bezocht notarissen, en voelde zich als een vis in het water, al sinds ze in 1999 in deze regio aan de slag ging. Maar ook de papierwinkel eromheen staat haar niet tegen. “Dossiers, vragenlijsten, de hele administratie, ik doe het graag.”

'Het is
drukker dan
ooit'


“En nu zit ik hier”, zegt ze lachend. “Een jaar later. Het is zo snel gegaan. Van de coronacrisis heb ik weinig last gehad. De eerste twee weken was het spannend. Sommige mensen zetten hun plannen toen liever in de ijskast, maar na verloop van tijd ging het gewoon door. Nu is het zelfs drukker dan ooit.” Annet merkt dat het kleinschalige, het persoonlijke contact op prijs wordt gesteld. “Persoonlijk, maar wel zakelijk”, zegt ze. En op die manier wil ze graag doorgaan. “Dat ik een vrouw ben, speelt misschien ook een rol maar belangrijk is dat je herkenbaar bent op deze markt. Hoe langer je ergens zit, hoe beter. Ik ben dus nog niet de bekendste maar ik ben tot nu toe heel tevreden.”

Eigenlijk had ze het eenjarig bestaan willen vieren maar dat komt er door corona nu niet van. De speciaal voor haar bedrijf gebakken koekjes met daarop ‘Annet Reessink makelaardij & taxaties 1 jaar’ smaken er niet minder om.


www.annetreessink.nl

Koekjes ter gelegenheid van het één-jarig bestaan. Foto: Sis Huiskamp

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant