Brandweer Winterswijk zoekt nieuwe collega's. Foto: PR
Brandweer Winterswijk zoekt nieuwe collega's. Foto: PR

Brandweer Winterswijk zoekt nieuwe collega’s

WINTERSWIJK - Er is een grote brand of ernstig ongeval en de brandweer gaat ter plaatse. Het klinkt vanzelfsprekend maar dat is het niet. De brandweer bestaat voor tachtig procent uit vrijwilligers en om op sterkte te blijven zijn continu nieuwe mensen nodig. Brandweerpost Winterswijk kan nieuwe mensen gebruiken.

Wie meer wil weten kan een mail sturen naar: brandweerpostwinterswijk@vnog.nl. Men wordt dan uitgenodigd voor een oefenavond bij brandweer Winterswijk.

De brandweer in Winterswijk zoekt mensen die ook overdag beschikbaar zijn. Is men overdag slechts enkele uren beschikbaar (bijvoorbeeld als de kinderen naar school zijn, of als je in ploegendienst werkt), ook dan is men van harte uitgenodigd om te reageren.

Vergoeding
Als brandweervrijwilliger redt men bijvoorbeeld mensen in noodsituaties. Dat kost inzet en kracht. Maar het geeft ook zeer veel voldoening om samen met een team een klus te klaren en zich in te zetten voor het redden van mens en dier.De brandweer biedt echter meer. Op de eerste plaats zorgt de brandweer voor een goede opleiding. Daarnaast ontvangen brandweerlieden een financiële vergoeding voor de scholing, oefeningen en de uitrukken. Ook zorgt de brandweer voor een goede verzekering.

De vrijwilligers van brandweer Winterswijk combineren hun dagelijks werk met het werk als brandweerprofessional. In geval van een melding komen zij naar de kazerne om uit te rukken en mensen in een noodsituatie te helpen. Om dit te kunnen blijven doen, zijn meer brandweerlieden nodig.
Een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid staan voorop. Verder is het een pré wanneer iemand, als men in loondienst is,toestemming heeft van de werkgever om in geval van een alarmering de werkplek te verlaten. Mensen van de brandweerpost Winterswijk gaan eventueel graag in gesprek met een werkgever om dit te realiseren.

Ook mensen die niet in Winterswijk wonen, maar wel werken , die meer willen weten over een functie bij de brandweer, kunnen zich melden.

Belangstellenden kunnen contact opnemen via brandweerpostwinterswijk@vnog.nl dan wordt zo snel mogelijk contact gezocht. Ook andere brandweerposten in de regio kunnen nieuw talent gebruiken.


www.bijdebrandweer.nl

www.brandweerwinterswijk.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden