PvdA stelt vragen over ventilatie en luchtkwaliteit in Winterswijkse scholen

Algemeen

WINTERSWIJK - De PvdA-fractie heeft schriftelijke vragen voorgelegd aan het college van burgemeester en wethouders naar aanleiding van de zorgen binnen en buiten het onderwijs over de ventilatie en de mogelijke besmettingsrisico’s in verband met het coronavirus. Naar aanleiding van signalen vanuit het onderwijs en de zorgen die daar leven wil de fractie van het college weten wat de stand van zaken is in Winterswijk.

Nu de scholen weer zijn begonnen en het coronavirus nog steeds overgedragen wordt, vraagt de ventilatie, de luchtkwaliteit en het binnenklimaat extra aandacht. Het RIVM benadrukt dat een goede ventilatie in de scholen van belang is voor een gezond binnenklimaat en ter voorkoming van verspreiding van het coronavirus. Minister voor Onderwijs Arie Slob heeft aangegeven de ambitie te hebben dat uiterlijk 1 oktober elke school, het onderwijspersoneel en de leerlingen weten waar zij aan toe zijn. En daarom moet uiterlijk 1 oktober voor elke school een check worden gedaan gedaan om te onderzoeken of de gebouwen voldoen aan de geldende eisen en regelgeving.

De PvdA-fractie wil weten of het college zicht heeft of de Winterswijkse scholen voor 1 oktober voldoen aan de geldende regelgeving. Verder wil de fractie weten wat nu de stand van zaken is met betrekking tot de luchtkwaliteit en ventilatie op de Winterswijkse scholen en ander gemeentelijk vastgoed. In de schriftelijke vragen wordt verder extra aandacht gevraagd voor de verourderde ventilatiesystemen, bijvoorbeeld in oude(re) schoolgebouwen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant