Thomas de Roos stopt als raadslid. Foto: PR
Thomas de Roos stopt als raadslid. Foto: PR

Thomas de Roos stopt als raadslid voor het CDA

Algemeen

WINTERSWIJK - Na 2,5 jaar actief te zijn geweest als raadslid voor het CDA stopt Thomas de Roos als raadslid omdat zijn raadslidmaatschap niet langer valt te combineren met zijn baan en zijn studie.

Thomas de Roos: “In de afgelopen jaren heb ik mij voor CDA Winterswijk ingezet op verschillende thema’s, waaronder veiligheid, het buitengebied, de Achterhoekraad en de rekenkamer. Onderwerpen zoals het zoeken van een oplossing voor het sluiten van het arrestantencomplex in Doetinchem, de reorganisatie van de veiligheidsregio, veiligheid van de politie en BOA’s, maar ook de woningbehoefte van jongeren in het buitengebied kregen hierbij extra aandacht”.

“Het raadslidmaatschap is een eer, en dat vraagt om een serieuze aanpak en een goede voorbereiding. Helaas bleek dat het raadslidmaatschap, na een verandering van baan en het starten van een masteropleiding in 2019, onvoldoende te combineren was.
Hoewel het een zeer bewogen raadsperiode was, kijk ik terug met een positief gevoel en wil ik de ambtenaren, raads- en commissieleden, wethouders en burgemeester hartelijk bedanken voor de samenwerking. Daarnaast wil ik uiteraard alle stemmers bedanken voor het aan het CDA gegeven vertrouwen. In het bijzonder wil ik afsluitend de CDA-fractie bedanken voor de afgelopen jaren, het was leerzaam, gezellig en ik waardeerde het respect en waardering voor elkaars mening en opvatting. “

Fractievoorzitter Wim Wassink: “Voor de CDA-fractie vind ik het ontzettend jammer dat Thomas stopt, maar wij hebben begrip voor zijn besluit. Tevens willen we Thomas bedanken voor zijn inzet”.
Met het vertrek van Thomas de Roos komt er een plek vrij binnen de raadsfractie van het CDA. De procedure is dat dan de kieslijst wordt gevolgd bij het benoemen van een nieuw raadslid.
Aangezien Ilse Saris niet terugkeert als raadslid betekent dit dat Wim Elferdink, de nummer 2 van de kieslijst, weer terugkeert in de gemeenteraad van Winterswijk.

Fractievoorzitter Wim Wassink: “Als CDA-fractie zijn we blij met de terugkeer van Wim Elferdink. Met Wim krijgt CDA Winterswijk een betrokken raadslid terug, met veel inhoudelijke kennis waar Winterswijk van kan profiteren. Wij wensen Wim veel succes!”

Wim Elferdink volgt De Roos op als raadslid. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant