Nasim Morad in zijn apotheek Watermolen. Foto: Bart Kraan.
Nasim Morad in zijn apotheek Watermolen. Foto: Bart Kraan.

Apotheek Watermolen: persoonlijke aandacht en korte wachttijden

WINTERSWIJK – Medicatiebegeleiding, deskundig advies, klantgerichtheid, korte wachttijden en persoonlijke aandacht. Dat is belangrijk voor Nasim Morad. Hij opende op 1 maart aan de Burgemeester Bosmastraat 1 in Winterswijk, nabij huisartsenpraktijk De Doktershof, apotheek Watermolen en bracht daarmee het aantal Winterswijkse apotheken, naast beide Benu-vestigingen en de Beatrix Apotheek van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix, op vier.

Door Bart Kraan

''Ik ben in Winterswijk voor mezelf begonnen omdat ik bepaalde ideeën over klantgerichtheid en farmaceutische zorg heb; die wil ik nu graag in de praktijk brengen. Ik wil de mensen iets extra's bieden'', aldus Morad, die van 2012 tot 2019 bij diverse openbare apotheken in Winterswijk, Leerdam en Arnhem heeft gewerkt. Om in zijn apotheek zijn patiënten zo goed mogelijk van dienst zijn, wil Morad hen zo kort mogelijk laten wachten: ''Het is voor de mensen belangrijk om snel geholpen te worden, ze moeten niet te lang wachten.'' Hij heeft ook heeft besloten de zogeheten chronische medicatie voor een half jaar op voorraad te hebben. Dit om tekorten te voorkomen. Ook kunnen de patiënten van apotheek Watermolen die hun medicijnen niet kunnen komen ophalen, deze op een door hen elk gewenst tijdstip laten bezorgen. ''We bezorgen de medicijnen op het tijdstip dat de klant uitkomt, daar zijn we heel flexibel in'', aldus Morad, die aangeeft dat de medicijnen bij apotheek Watermolen absoluut niet duur zijn. ''Wij hanteren heel gunstige tarieven.''
Ten slotte hanteert Morad ruimere openingstijden dan andere apotheken. Apotheek Watermolen is van maandag tot en met vrijdag open van 8.00 tot 18.00 uur, daar waar veel andere apotheken op werkdagen 's middags de deuren om 17.30 uur sluiten. Tevens is apotheek Watermolen op zaterdag open van 8.00 tot 15.00 uur. ''Door langer open te zijn, krijgt iedereen de mogelijkheid om zijn of haar medicijnen op te halen'', zo geeft hij aan. ''We hadden voor de chronische medicatie wel een automaat op kunnen hangen. Misschien komt die er later nog wel. Maar door langer open te zijn en de klanten zo de gelegenheid te geven om na werktijd de medicijnen op te halen, hebben we persoonlijk contact met onze patiënten en kunnen we ze zo van advies voorzien.
''Mensen die willen overstappen naar apotheek Watermolen, kunnen daar een inschrijvingsformulier krijgen. Ze kunnen dat ook downloaden van de site www.apotheekwatermolen.nl, het dan invullen en inleveren aan de Burgemeester Bosmastraat 1. ''Mensen die zich bij ons willen inschrijven, hebben alle vrijheid om dat te doen, ze zijn niet gebonden aan hun huidige apotheek want iedereen heeft vrije keuze '', vertelt Morad, die na inlevering van het formulier met de zorgverzekeraar en huisarts de overstap regelt.
''Ik krijg dan ook de dossiers van de patiënten, zodat wij automatisch hun recepten krijgen. Ook mensen die niet bij ons ingeschreven staan, kunnen bij ons hun medicijnen krijgen. Zij kunnen hun huisarts vragen hun recepten naar ons te sturen. Patiënten die buiten openingstijden spoedmedicatie nodig hebben, kunnen die bij de Beatrix-dienstapotheek krijgen. Daar zijn wij bij aangesloten.''

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden