Het Tuunterveld is toch weer in beeld voor een nieuw bedrijventerrein. Foto: Bernhard Harfsterkamp
Het Tuunterveld is toch weer in beeld voor een nieuw bedrijventerrein. Foto: Bernhard Harfsterkamp

Inspraakprocedure bedrijventerreinen opgeschort vanwege fouten in locatieonderzoek

WINTERSWIJK – Eind juni besloten burgemeester en wethouders dat het Tuunterveld naast de Rondweg West de voorkeurslocatie wordt voor een nieuw bedrijventerrein van vijftien hectare. De keuze was gebaseerd op een onafhankelijk onderzoek waarin de voor- en nadelen van dertien locaties op rij werden gezet. Bij dat onderzoek, bleek vorige week, zijn fouten gemaakt. De gemeente gaat daarom nu eerst samen met het onderzoeksbureau de fouten herstellen. De inspraakprocedure is daarom stopgezet. Later in het jaar kunnen alsnog zienswijzen ingediend worden over de locatiekeuze.

Door Bernhard Harfsterkamp

Wethouder Inge klein Gunnewiek vind het 'erg jammer', dat er fouten zijn gemaakt. “Inmiddels is gebleken dat er bij de technische verwerking van de gegevens een aantal zaken niet goed is gegaan”, schrijft de wethouder in een brief aan de omwonenden. Die maakten haar tijdens een eerste informatiebijeenkomst attent op de fouten. De wethouder weet niet precies wat er niet klopt, maar verwacht niet dat de verbeteringen tot 'een schokkend ander resultaat' zullen leiden. De onderliggende feiten moeten echter wel kloppen, want het onafhankelijk onderzoek is een basis voor de zienswijzen, die ongetwijfeld zullen komen.

Omdat het rapport moet worden aangepast, is er ook gelegenheid om eerst alle vragen van de omwonenden te beantwoorden. De wethouder belooft in de brief om na de zomerperiode terug te komen met aanvullende informatie voor de omwonenden. “Pas daarna gaat de formele procedure verder.”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden