Het terras bij Het Wieskamp. Foto: Eigen foto
Het terras bij Het Wieskamp. Foto: Eigen foto

Restaurant Het Wieskamp open

Algemeen

Grootse plannen voor horeca Het Wieskamp

Door Verona Westera

HENXEL - Het was even hard werken, maar Mark van Dam en zijn team hebben Restaurant Wieskamp in juni kunnen openen. Nadat de uitbater van Schnitzel Antoon, zoals het restaurant bij camping Het Wieskamp bekend is bij de meeste Winterswijkers, de deuren sloot in mei, ging Van Dam, keihard aan de slag. Hij moest eerst in een rap tempo een nieuw team op zien te trommelen. "Gelukkig kon ik rekenen op een aantal oud-medewerkers, die in mei zonder werk kwamen te zitten." In juni konden mensen weer eten in het restaurant. "Het is nu als het ware een pop-up restaurant", legt Van Dam uit. In november gaan de deuren weer dicht, maar dan voor een megaverbouwing, die in maart klaar moet zijn.

Jaren geleden hebben Mark en zijn broer het concept voor Schnitzel Anton bedacht en opgezet. Zij zijn eigenaar van het restaurant en camping Het Wieskamp. "Maar het is niet meer van deze tijd, een schnitzelrestaurant met veel vlees", vindt Mark. "We gaan juist voor duurzaamheid, ook op de camping. In het kader van de duurzaamheid heeft Van Dam al flinke investeringen gedaan. "We hebben zo'n 1100 zonnepanelen geplaatst en daarmee voorzien we volledig in onze eigen energiebehoefte."

Over het nieuwe concept voor de horeca van Het Wieskamp wil Van Dam nog niet echt veel kwijt. "We zijn nu bezig met een architect om de plannen ontvouwen, maar ik kan al wel zeggen dat het meer gericht is op een relaxte sfeer, zoals dat bij de vakantie hoort. Mensen kunnen hier straks lekker loungen onder het genot van goed eten. Het restaurant is niet alleen voor campinggasten. Ook Winterswijksers die willen genieten zijn nu, en na de verbouwing meer dan welkom."

Lokale producten
In dit tijdelijke pop-up restaurant, Restaurant Het Wieskamp, worden onder andere salades geserveerd, maar ook pizza's of pasta's. "Geen moeilijke gerechten, maar wel kwalitatief erg goed", aldus Van Dam. Er worden lokale en streekproducten gebruikt in de gerechten. "We hebben bijvoorbeeld ijs van Clara Bella en kaas van de Brömmels", vertelt de Winterswijkse ondernemer. "We vinden het belangrijk een link te leggen met het gebied. We merken namelijk dat we veel meer mensen trekken, die ook actief er op uit gaan. Wandelen, fietsen, een bezoek aan het dorp. Dat geldt voor de seizoensgasten, maar ook voor de gasten op de vaste staplaatsen. We zien daarin een verandering. De gasten in campingsmoking, met een sigaret achter de barbecue zijn er niet meer, maar er zijn veel actievere en bewustere mensen. Daarom is het ook binnen ons horecagedeelte tijd voor een omslag."

Vanaf komende week wordt ook gedeelte met de kegelbanen en de zaal voor feestjes onder handen genomen. De kegelaars staan te trappelen om de ballen weer te laten rollen. Voorheen waren de banen elke avond bezet. "De vloer wordt vernieuwd en het wordt gezellig aangekleed, zodat er ook kleine feestjes gehouden kunnen worden. Er zijn veel mensen die in verband met de 1,5 meter samenleving geen groep mensen thuis wil ontvangen. Hier kunnen dan feestjes van zo'n 20 tot 30 mensen prima gehouden worden."


www.restaurant-wieskamp.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant