Euregio strijkkwartet speelt voor het eerst sinds 4 maanden weer voor publiek. Foto: PR
Euregio strijkkwartet speelt voor het eerst sinds 4 maanden weer voor publiek. Foto: PR

Euregio strijkkwartet speelt voor het eerst sinds 4 maanden weer voor publiek

WINTERSWIJK - Afgelopen zaterdag heeft het Euregio strijkkwartet voor het eerst na vier maanden weer een concert gegeven voor publiek. De locatie was de prachtige binnentuin van het Homansbos. Het was een verrassingsconcert ter ere van de 81ste verjaardag van ewoonster Annie Sikkink.

Het Euregio Strijkkwartet met musici uit Japan, Canada, Duitsland en Nederland bestaat uit: Nachiko Ueno (1e viool), Joan Dillon (2e viool), Benno Rickert (cello) en Miriam van Dixhoorn (altviool). Zij wonen allen rond de grensstreek Achterhoek. Het kwartet werd opgericht in 2014 en zijn inmiddels bekend in en buiten de regio.Het kwartet valt op door integer en warm samenspel. Behalve als kwartet geven de musici ook concerten als duo, trio en pianokwintet. Op het programma stonden onder andere werken van W.A. Mozart en L. van Beethoven. Zowel de jarige, haar gasten en de musici hebben ervan genoten.
Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Wat vindt u?

De gemeente Winterswijk wil volgend jaar minder informatie publiceren op de gemeentepagina's in de krant en meer inzetten op digitale informatievoorziening. Wat vindt u hiervan?Reageren!