Kom binnen een een kijkje nemen en vraag advies. Foto: Verona Westera
Kom binnen een een kijkje nemen en vraag advies. Foto: Verona Westera

Dertig jaar Grevers Vloeren

Algemeen

WINTERSWIJK - Grevers Vloeren aan de Bocholtsestraat 85 in Winterswijk bestaat dertig jaar. Mensen kunnen er terecht voor diverse harde vloeren. Op het pand staat parket, kurk en laminaat. Het Winterswijkse bedrijf biedt echter veel meer, waaronder PVC vloeren.

Door Verona Westera

"De eerste 10 jaar hebben we ons, naast particulier werk, ook beziggehouden met kleine projecten tot circa 500 vierkante meter. We zijn ook verder het land ingegaan voor grotere oppervlakten, maar eigenlijk zijn we daarop terug gekomen en werken we het liefst in de regio. We richten ons wat meer op particulieren, maar leggen ook bijvoorbeeld winkelvloeren, zoals in de net geopende pianowinkel van Westera", aldus eigenaar Henk Grevers. "Inmiddels is het zo dat er meerdere generaties bij ons komen voor een nieuwe vloer", vertelt hij.
Bescheidenheid siert de mens is op deze Winterswijkse ondernemer wel van toepassing. "Het gaat om onze vloeren", vindt Grevers. "Het is voor ons niet zo maar even een vloer er in leggen. We doen dat met zorg en aandacht. We hebben liefde voor het vak. Als je een vloer legt moet deze jaren lang mee gaan. Het is dan ook belangrijk dat het goed gebeurt en dat het er mooi uit ziet. Af en toe even van een afstandje kijken hoe het erbij ligt. Dat is belangrijk."
Grevers heeft een vaste vloerenlegger en werkt verder met vaste onderaannemers. "Zo weet ik dat het goed gebeurt. Ik werk 10 tot 20 jaar samen met deze mensen. Zij bieden dezelfde kwaliteit als onze eigen vloerenlegger."

In de dertig jaar dat Grevers het bedrijf voert is er veel veranderd. "Dertig jaar geleden stond er een zuil voor hout, een voor laminaat en een kast voor kurkvloeren. In 20 vierkante meter kon ik het assortiment ongeveer demonstreren. Nu heb ik 150 vierkante meter showroom en vele catalogi."

De houten vloeren die Grevers levert zijn maatwerk. Deze worden besteld en geproduceerd voor de klant. De vloeren zijn duurzaam, met 12 mm ondervloer en vier mm opgelegd hout.
De laminaatvloeren in de toonzaal zijn van diverse merken. ''We leggen voornamelijk laminaat van het merk Meister", vertelt Grevers. "Dit is een innovatieve firma, die kwaliteitsproducten levert."
Ook kunststof vloeren kunnen door Grevers geleverd en gelegd worden. "Eigenlijk hebben we al 30 jaar PVC vloeren. Maar deze vloeren zijn een tijd uit het assortiment geweest in verband met het overschrijden van de normen in de weekmakers voor de vloeren. Ik kan geen producten verkopen waar ik niet 100% achter kan staan. Daarom verkopen we nu alleen vloeren vrij van polyvinylchloride. We hebben zelfs biologische weekmakers", laat Grevers weten.
De vloerenspeciaalzaak heeft ook kurk in het assortiment. "Dat klinkt voor veel mensen als oubollig, maar niets is minder waar. De vloeren zien er modern uit en zijn in diverse kleurstellingen te leveren. De vloer is isolerend en 100% natuurlijk en past zich aan, aan de temperatuur. Het is zelfs noodzakelijk dat de schors van de kurkboom gehaald wordt voor een langere levensduur van deze boom", legt Grevers uit.

Naast nieuwe vloeren leggen voert Grevers Vloeren ook groot onderhoud uit en kan men Grevers inschakelen om de trap te bekleden.
Wie meer wil weten kan vrijblijvend binnenlopen in de showroom. Grevers staat klaar voor advies, ook op locatie. Er kan vrijblijvend een offerte gemaakt worden. "Mensen moeten er een goed gevoel bij hebben", zo vindt Grevers. "Zo'n vloer is namelijk niet zo maar een aankoop, maar kan een leven lang mee."

De toonzaal van Grevers. Foto: Verona Westera
Kurk kan geleverd worden in diverse kleuren. Foto ; Verona Westera
Grevers biedt hout, laminaat, kurk en PVC. Ook te zien in de showroom. Foto: Verona Westera

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant