De docenten Jolande Humme (links) en Ingrid Wibbelink (rechts) brengen persoonlijk het diploma naar Assia Mechielsen.
De docenten Jolande Humme (links) en Ingrid Wibbelink (rechts) brengen persoonlijk het diploma naar Assia Mechielsen.

Assia ontvangt diploma feestelijk aan huis

‘Ik ben er zeer trots op!’

WINTERSWIJK - De corona-crisis leidt, noodgedwongen, ook tot originele ideeën. De afdeling Verpleegkunde van het Graafschapcollege, locatie Groenlo, heeft het idee opgepakt om persoonlijk de diploma’s aan de geslaagde studenten te overhandigen. Assia Mechielsen-Badaoui is één van de gelukkigen. Op feestelijke wijze nam zij thuis haar diploma in ontvangst. Enkele familieleden konden er getuige van zijn. Alles op gepaste afstand.

Door Han van de Laar

Assia’s echtgenoot Gert Jan en haar schoonmoeder, schoonzus en vriendin waren getuige van deze originele manier van diploma-uitreiking. Klokslag 12.30 uur kwam een luid toeterend busje met zwaailicht aangereden. Toen de schuifdeur openging, kwam er een tafeltje uit, dat feestelijk werd gedekt en versierd met ballonen.

De docenten Jolanda Humme en Ingrid Wibbelink vroegen Assia te gaan zitten. Vervolgens kon met de formele diploma-uitreiking worden gestart.

Doorzetter
Ingrid: “Assia is een echte doorzetter, bescheiden en behulpzaam. In 2,5 jaar heeft ze het diploma Verzorgende IG niveau MBO-3 gehaald. Jij bent altijd een hele prettige student geweest, iemand waar je collega’s trots op kunnen zijn.”
Hierna werd door Jolanda de eed van Verpleegkundigen en Verzorgenden voorgelezen. Assia verklaarde plechtig met die verklaring in te stemmen en de bepalingen als leidraad voor haar handelen te gebruiken. Na de ondertekening van het diploma werd het busje weer ingepakt en gingen de docenten naar het volgende adres. Dat was in Eibergen. Ze hadden er die dag in totaal zes te gaan.

Ook andere docenten van het Graafschap College gingen naar diverse adressen in de regio.

Marga Klompé
Aanvankelijk werkte Assia als CNC-Frezer bij Bihca. Later kwam ze bij het Medisch Spectrum Twente te werken op de afdeling steriele medische hulpmiddelen. Na dat een aantal jaren te hebben gedaan, gaf Assia er de voorkeur aan om direct met mensen te werken. Zo kwam ze bij Marga Klompé terecht waar ze een BBL-contract kreeg (beroepsbegeleidende leerweg). Aanvankelijk werkte ze in Beltrum, daarna Bredevoort en Winterswijk. Inmiddels werkt ze met ouderen op de afdeling Marhulzen, onderdeel van de Molenberg in Groenlo.
Assia: “Ik heb het daar erg naar mijn zin. Voorlopig ben ik even uitgestudeerd. Ik wil nu eerst meer ervaring opdoen en gewoon aan het werk zijn. Met mijn diploma ben ik overigens erg blij!”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden