Mike Vrijdag is klaar voor de heropening, nu met een nieuw concept. Foto: Han van de Laar
Mike Vrijdag is klaar voor de heropening, nu met een nieuw concept. Foto: Han van de Laar

LEV. by Mike: nieuw concept voor De Strandlodge

‘Je moet je op tijd aanpassen’

WINTERSWIJK - Ondanks de coronacrisis heeft kok en eigenaar van De Strandlodge , Mike Vrijdag niet stilgezeten. “Eind vorig jaar was ik al aan het nadenken over een vernieuwd concept. Dat zou ik in de loop van dit jaar gaan invoeren, maar door de lockdown heb ik besloten ‘LEV. by Mike’ nu al te introduceren. De afgelopen periode heb ik gebruikt voor opknapwerk en de voorbereidingen voor de periode als we weer open mogen. Zo gaan we het restaurant eerst inrichten voor dertig aanwezigen op 1,5 meter afstand en per 1 juli verwachten we een volgende verruiming. Ondertussen blijven we ook doorgaan met de maaltijdenbezorging.”

Door Han van de Laar

Toen Mike, alweer ruim tien jaar gelden, het strandbad in volle, maar wel vergane glorie zag, was hij meteen verkocht. In samenwerking met de Stichting Behoud Strandbad is er een erg mooie accommodatie ontstaan waar men lekker kan zwemmen in het openluchtbad en heerlijk lunchen of dineren in De Strandlodge. Dat ging niet onopgemerkt, want in 2016 kregen Mike en zijn medewerkers een Michelinster. Deze werd vier jaar achtereen behouden. Ook werd het terras met het unieke uitzicht regelmatig geroemd en bekroond.

Aanpassen
Mike heeft het idee dat de nichemarkt waarin hij zich bevindt zijn beste tijd heeft gehad. Daarom heeft hij laten weten dat De Strandlodge vanaf ‘vandaag’ de deuren sluit. Dat is echter figuurlijk bedoeld, want door de lockdown op 16 maart, waren de deuren al gesloten. Per 1 juni gaan dezelfde deuren ook weer open, want Mike blijft op het voormalige strandpaviljoen zijn culinaire kunsten verrichten. De opzet met een vaste menukaart is verleden tijd. Er komen nu zo’n dertien, veertien gerechten, die te kenschetsen zijn als tussengerechten. Je kunt dus zo meer verschillende specialiteiten bestellen die een grotere variëteit beloven. Zo wordt het allemaal wat dynamischer en vlotter. Mike: “Zoals Darwin al zei: je moet niet de snelste, slimste of de sterkste willen zijn, maar wel degene die zich het beste aan veranderingen kan aanpassen.”

Dinerbonnen
Meteen na het bekend worden van de switch die Mike maakt, werd hij volop gebeld. Velen willen weten of ze in de toekomst ook nog bij hem terecht kunnen op de huidige locatie. En ook of de dinerbonnen nog geldig zijn. “Ja dus en iedereen blijft op dezelfde gastvrije wijze welkom.” In Doetinchem is Mike al eerder met dit concept begonnen. Dat slaat daar erg aan. Als het in Winterswijk op poten staat, denkt hij er ook over om in andere steden soortgelijke restaurants te openen.

Reserveren
Op dinsdag 2 juni wordt er voor de vaste gasten een avond proef gedraaid. Daarvoor dient men zich wel aan te melden. Vanaf woensdag 3 juni is iedereen weer welkom, vooralsnog tot aan het maximum van dertig personen. Mike: “In financieel opzicht beschouw ik dit als een verloren jaar voor ons, maar anderzijds doen we zo ook wel weer nieuwe ideeën op. LEV. by Mike is te vinden op de Badweg 4 tel: 0543-769037 of info@levbymike.com. Zie ook www.levbymike.nl of Facebook.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden