Het oude raadhuis, met op de foto een rode pijl die de plek aangeeft waar de AED hangt. Foto: Evert Braakhekke
Het oude raadhuis, met op de foto een rode pijl die de plek aangeeft waar de AED hangt. Foto: Evert Braakhekke

Waar hangen de AED’s in Winterswijk?

Algemeen

WINTERSWIJK - Eind 2016 bij de oprichting van de Stichting Hart4Winterswijk waren er acht AED’s in de bebouwde kom van Winterswijk beschikbaar en tien AED’s in de buurtschappen. Dankzij sponsoring, maar vooral door inzamelingsacties van vele ambassadeurs in woonwijken, omvat het AED-netwerk van Winterswijk nu 96 AED’s die 24 uur per dag, zeven dagen in de week, voor iedereen openbaar beschikbaar zijn.

In de bebouwde kom hangen 65 AED’s. Winterswijk is daarmee één van de eerste gemeenten in Nederland waar in de bebouwde kom op elke 500 meter AED’s hangen. Slachtoffers van een hartstilstand kunnen hiermee binnen de cruciale tijd van zes minuten worden gereanimeerd. In de buurtschappen is, mede door ondersteuning van de WCL, het aantal van tien AED’s gestegen naar 31 AED’s.

Alle locaties in beeld
Voor een betere herkenbaarheid zijn van alle 96 AED-locaties foto’s gemaakt. Voorzitter Johan G. Esendam van Hart4Winterswijk: “De meeste mensen zijn visueel ingesteld. Een beeld blijft langer hangen dan een adres. Daarom zijn alle foto’s voorzien van een aanduidingspijl waar de AED hangt. De foto’s zijn te zien op onze website https://hart4winterswijk.nl/. Door op een AED-logo op de Google Maps kaart te klikken, krijgt men het adres en d foto te zien waar de AED hangt. Ook is een op postcode gesorteerde lijst beschikbaar met meer details van alle AED’s in Winterswijk.”.

Campagne
Hans van der Meij, secretaris van Hart4Winterswijk: “Naast voldoende AED’s moeten er ook voldoende mensen zijn die kunnen reanimeren en de AED kunnen bedienen. Als reanimatiepartner van de Nederlandse Hartstichting wil Hart4Winterswijk het volgen van een reanimatiecursus bij de Winterswijkse bevolking stimuleren en coördineren. Slachtoffers van een hartstilstand kunnen dan binnen de cruciale tijd van zes minuten gereanimeerd worden. Helaas is het volgen van een reanimatie- en AED-cursus door het coronavirus nu niet mogelijk. Zodra de Nederlandse Reanimatie Raad weer positief adviseert over het organiseren van reanimatiecursussen, zullen wij een campagne starten voor het volgen van een reanimatie- en AED-cursus later dit jaar”. Meer informatie over de cursus kan men lezen op onze website https://hart4winterswijk.nl/leer-reanimeren.”


www.hart4winterswijk.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk