Hermien Schreurs (links) en Jannie Roerdink. Foto: PR
Hermien Schreurs (links) en Jannie Roerdink. Foto: PR

50 jaar bridge plezier voor Jannie Roerdink

Algemeen

WINTERSWIJK - Afgelopen dinsdagavond werd in zalencentrum Zonnebrink de jaarlijkse algemene ledenvergadering gehouden van bridgeclub de Robber. Tijdens deze vergadering wordt altijd aandacht besteed aan jubilerende leden, die meestal 25 jaar lid zijn. Deze keer was er een bijzonder jubileum, voor het eerst in de geschiedenis van de 65 jaar oude vereniging was een bridger 50 jaar lid. Bij andere verenigingen komen zulke langdurige lidmaatschappen vaker voor, maar bridgers leren vaak op latere leeftijd bridgen, waardoor een 50 jarig jubileum een bijzonderheid is.

Australië
Jannie Roerdink begon met bridgen in 1970, toen de Robber nog speelde in de bovenzaal van restaurant de Zwaan. "In die tijd kwam je eerst nog 6 weken op de ballotagelijst", weet Jannie zich te herinneren. Ze kwam zelf niet op het idee om te gaan bridgen, maar ze moest min of meer verplicht mee met haar moeder. Jannie heeft samen met haar echtgenoot en ouders een aantal jaren in Australië gewerkt en gewoond, maar keerde rond 1970 weer terug naar Winterswijk. Haar moeder wilde daarna graag gaan bridgen, maar de beoogde bridgepartner waarmee ze samen zou gaan spelen, trok zich terug.

Partner
"En bridgen kun je niet alleen, maar dat doe je samen met een partner", aldus de secretaris van de vereniging Egbert Moester. "De meeste bridgers leggen tijdens hun beginnerscursus de basis voor een partnerschap met iemand, maar ook het lid worden van een bridgeclub kan helpen in het vinden van een goede partner. Het plezier dat je beleeft aan dit het spel en het niveau dat je kunt bereiken, hangt sterk af van de goede relatie met je bridgepartner." Ruim 25 jaar heeft Jannie samen met haar moeder gespeeld, daarna met bridgepartner Jo Schuurman, Wil Kornet en de afgelopen jaren met Jan Jonker. Jannie speelde niet alleen elke dinsdagavond bij de Robber, maar was ook nog actief bij andere clubs en speelde ook graag bij iemand thuis. Helaas lukt het lange zitten door gezondheidsproblemen sinds vorig jaar niet zo goed meer, maar voor speciale gelegenheden komt Jannie nog graag naar de Zonnebrink.
Tijdens de huldiging van Jannie trok de voorzitter Klazien Hartemink de conclusie dat Jannie geen spijt heeft gehad van de beslissing om met haar moeder te gaan bridgen, "want anders blijf je niet 50 jaar lid." Ter herinnering aan haar jubileum ontving Jannie uit handen van de voorzitter een beeldje met inscriptie, een oorkonde ondertekend door het voltallige bestuur en een bos bloemen.

Hermien Schreurs ontving ook een bos bloemen vanwege haar 25-jarig lidmaatschap. Ze was verrast omdat ze niet wist dat ze al zo lang lid was.

Bestuurswissel
Hierna werden twee nieuwe bestuursleden gekozen. René Vielvoije neemt de plaats in van bestuurslid Hans Garretsen, en Ton Geuijen wordt de nieuwe secretaris in de plaats van Egbert Moester. Beide vertrekkende bestuursleden namen na zes jaar afscheid en werden door de voorzitter, na overhandiging van een attentie, bedankt voor het verrichte werk.
Na afloop van de vergadering werd met beide jubilarissen nog nagepraat, voordat de wekelijkse speelavond kon beginnen. De Robber heeft 117 leden en speelt wekelijks op dinsdagavond in zalencentrum Zonnebrink. Meer informatie over het bridge bij de vereniging of wilt men leren bridgen, neem dan contact op via mail secretaris@derobber.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant