Bunch of Bastards komt naar De Stam. Foto: PR
Bunch of Bastards komt naar De Stam. Foto: PR (Foto: )

Sint Patrick's Day en preparty in De Stam

WINTERSWIJK - Sint Patrick's Day (Iers-Gaelisch: Lá Fhéile Pádraig) is de nationale feestdag van Ierland, Noord-Ierland, Montserrat en de Canadese provincie Newfoundland en Labrador. De feestdag valt op 17 maart, waarbij men de beschermheilige van het land, Sint-Patricius, herdenkt. Overal in Ierland wordt dit uitbundig gevierd met openluchtconcerten, kermis, een grote optocht en vuurwerk bij de rivier de Liffey in Dublin. En sinds een aantal jaren wordt deze dag ook gevierd ook in café de Stam.

Groen is de kleur die met het festival wordt geassocieerd. Wat niet veel mensen weten, is dat de klaver (het Ierse nationale symbool) symbool staat voor de drie-eenheid en deze vergelijking voor het eerst door Sint Patrick werd gebruikt.

Sint Patrick's Day preparty
Omdat Sint Patrick's Day dit jaar op een dinsdag valt (17 maart), is besloten om in café De Stam een preparty te houden op zaterdag 14 maart. De band die het publiek in 'hogere sferen' zal brengen is de Zuid Hollandse formatie Bunch of Bastards. Ze spelen full force folk, oftewel: een snufje Pogues, snufje Dropkick Murphy en een hele bult Flogging Molly. Mandoline, accordeon, banjo; alles komt voorbij. Soms akoestisch, vaak op een punkrock basis, en alles wat daartussen zit. De avond begint om 21.00 uur en duurt tot in de kleine uurtjes. De entree is vrij.

Sint Patricksday
Om Sint Patricksday, 17 maart echt bijzonder te maken, wordt de kroeg voor de gelegenheid (geheel op eigen wijze) omgetoverd tot restaurant. Samen met Restaurant de Nachtwacht verzorgt de Stam een Ierse avond. Een vijfgangendiner gebaseerd op de traditionele Ierse keuken, met traditionele Ierse bieren van de tap, in een compleet andere omgeving dan gasten gewend zijn. De eerste gang wordt om 19.00 uur geserveerd en de Stam is geopend vanaf 18.00 uur. De kosten voor het vijfgangendiner zijn 30 euro per persoon, drankjes niet inbegrepen.
Voor deze avond is het gewenst te reserveren in verband met de verwachte drukte. Reserveren kan via: bruincafedestam@gmail.com of telefonisch via 06-24298504.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden