Naomi krijgt een onderscheiding en een kettinkje. Foto: Clemens Bielen
Naomi krijgt een onderscheiding en een kettinkje. Foto: Clemens Bielen (Foto: )

Onderscheiding voor Naomi van Nuenen na heldendaad

WINTERSWIJK - Op vrijdag 7 februari kreeg Naomi van Nuenen (10) uit handen van burgemeester Joris Bengevoord een onderscheiding van het Carnegie Heldenfonds uitgereikt. Hij begon zijn rede met de woorden: "Je hebt vorig jaar iets heel dappers gedaan."

Zij redde namelijk een jaar geleden haar moeder, die een zware epilepsieaanval kreeg in het centrum van Winterswijk. Ze wist precies wat ze moest doen en reageerde ondanks haar eigen emotie alert en doortastend.
In het bijzijn van de leerlingen van groep 6, 7 en 8 op de OBS Bargerpaske, mocht zij het cadeautje van de burgemeester uitpakken. Een zilveren kettinkje met medaillon en een bijbehorend loffelijk getuigschrift. Ze mocht de tekst zelf oplezen: 'Loffelijk getuigschrift toegekend aan Naomi wegens moedig gedrag', 11 februari 2019. Naomi heeft alert en doortastend gehandeld stond er ook nog te lezen.
De onderscheiding wordt voorgedragen door de burgemeester en hij vertelde dat, 'maar héél af en toe', de onderscheiding wordt toegekend door het Carnegie Heldenfonds. Dit was zelfs de eerste keer, dat hij de onderscheiding mocht uitreiken. Trots liet zij het kettinkje met medaillon aan haar medescholieren zien.
Ook de school had nog een groot pakket voor haar, waar ze niet op gerekend had. 'Ooh-wauw', was haar spontane reactie toen ze de paardenborstel set en het schetsboek uitpakte. Na afloop vertelde ze dat ze bijna moest huilen van de emoties.

Na het officiële gedeelte gaf de burgemeester, oud leerling van de Bargerpaske, de gelegenheid om vragen te stellen over zijn functie. De burgemeestersketen en zijn privéleven vonden de leerlingen nog het meest interessant. Dat leverde onder andere naast enkele andere privézaken, de wetenswaardigheid op dat de burgemeester zijn ambtsketen aflegt voor hij gaat slapen.
Het feest werd afgesloten door muziek en zang.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden