Concordia. Foto: Geert Leemkuil fotografie
Concordia. Foto: Geert Leemkuil fotografie (Foto: Geert Leemkuil fotografie)

Concordia Kotten en Excelsior Eibergen geven try outs voor concoursbezoek

KOTTEN - Na een zeer geslaagd jubileumjaar waarin muziekvereniging Concordia Kotten haar 100-jarig bestaan in alle toonaarden bejubelde, is het harmonieorkest momenteel druk bezig met de voorbereidingen op een concoursbezoek. Op zaterdag 14 maart neemt het orkest namelijk deel aan het KNMO-concours, dat gehouden wordt in de Hanzehof in Zutphen.

Ter voorbereiding geeft Concordia op zaterdag 15 februari een try out in de concertzaal van muziekinstituut Boogie Woogie aan de Roelvinkstraat in Winterswijk. Dit doen de Kottenaren in samenwerking met het harmonieorkest van Excelsior Eibergen, dat die dag ook deelneemt aan het concours in Zutphen.

Concordia, dat onder leiding staat van Henk-Jan Heijnen, komt uit in de tweede divisie. Als inspeelwerk brengt het orkest Lawrence of Arabia, de bekende filmmuziek van Maurice Jarre in een bewerking van Alfred Reed.
Het eerste concourswerk is Symphonic Variations, waarin componist Jacob de Haan zich liet inspireren door de beroemde passacaglia voor orgel in C mineur van J.S. Bach. Een werk vol virtuositeit en dramatiek. Als tweede werk volgt Lake of the Moon van Keven Houben. Een avontuurlijke compositie vol technische hoogstandjes, waarin de zwerftocht van de Azteken van Siberië naar Mexico volop tot leven komt.

Excelsior Eibergen
Het harmonieorkest van Excelsior Eibergen bereidt zich voor op het concours onder leiding van dirigent Egbert van Groningen. Het gezelschap, dat uitkomt in de eerste divisie, laat de toehoorders met het programma The Circle of Life de kringloop van het leven ervaren.
Rode draad in het programma is het bloed dat door ons stroomt. Het hart dat klopt en zorgt voor leven, dat hart is voor Excelsior de muziek. Excelsior speelt achtereenvolgens El Arca de Noé (Oscar Navarro), Masque (Kenneth Hesketh), Rosalind in the Forest of Arden (Alfred Reed) en Traveler (David Maslanka).

De try out is op zaterdag 15 februari in Boogie Woogie begint om 20.00 uur, een vrije gift is welkom. Twee weken later, op zaterdag 29 februari, spelen beide orkesten hetzelfde concertprogramma tijdens de tweede try out in Eibergen. Dit optreden in de Pickerhal begint eveneens om 20.00 uur, entree vrije gift.


www.concordiakotten.nl
www.excelsioreibergen.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden