Sport-, en spelbegeleiders voor gevluchte kinderen

Sport-, spelbegeleider gezocht voor gevluchte kinderen

WINTERSWIJK - TeamUp, een gezamenlijk programma van War Child, Save the Children en UNICEF Nederland voor gevluchte kinderen, is hard op zoek naar vrijwilligers uit Gelderland die drie uur per week activiteiten voor gevluchte kinderen in Apeldoorn, Arnhem, Nijmegen, Winterswijk en Zutphen willen begeleiden. Als vrijwilliger van TeamUp draag je via sport, spel en beweging bij aan de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen waardoor het risico kleiner wordt dat ze op lange termijn psychosociale problemen krijgen.

Nu al verzorgen ruim liefst 140 vrijwilligers de TeamUp-activiteiten op 25 locaties. Om zoveel mogelijk gevluchte kinderen in Gelderland de kans te geven mee te doen aan de TeamUp-activiteiten is er een grote behoefte aan professionele, enthousiaste vrijwilligers. TeamUp biedt vrijwilligers training en begeleiding.

Nachtmerries
In het land van herkomst en tijdens de reis naar Nederland worden kinderen blootgesteld aan oorlog, geweld en stressvolle situaties. Helaas stopt de onzekerheid en stress hier niet. In Nederland moeten kinderen vaak verhuizen en maken zij zich zorgen om hun ouders en vrienden. Hierdoor zijn ze bang en onzeker geworden. 's Nachts hebben ze vaak nachtmerries, overdag zijn ze stil en teruggetrokken of juist agressief. Ze vinden het moeilijk om mensen te vertrouwen. TeamUp biedt gestructureerde sport-, spel- en bewegingsactiviteiten zodat kinderen van 6 tot 18 jaar leren hoe ze met hun gevoel moeten omgaan. De vaardigheden die ze bij TeamUp opdoen, zijn gekoppeld aan sociaal-emotionele thema's. Die komen weer van pas in hun dagelijks leven.
Geïnteresseerden van 21 jaar en ouder kunnen het gehele profiel bekijken op: www.warchild.nl/vacature-teamup of direct solliciteren via: www.sollicitatieteamup.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden