De werkgroep KunstOer. Foto: PR
De werkgroep KunstOer. Foto: PR

KunstOer

Algemeen

WINTERSWIJK - Mochten er Winterswijkers zijn, die nog nooit iets van KunstOer hebben gezien, dan gaat daar dit jaar vast verandering in komen. Al vijf jaar wordt dit bijzondere evenement tijdens de pinksterdagen in Winterswijk gehouden en ieder jaar opnieuw ontvang KunstOer meer bezoekers. Zo steeg het bezoekersaantal van 400 in het eerste jaar naar 1300 in 2019. Dit bewijst dat er een grote groep mensen in Winterswijk en wijde omgeving in cultuur/kunst, natuur en erfgoed is geïnteresseerd en te voet, per fiets of auto langs diverse locaties gaan.

KunstOer staat voor een route, een belevenis langs professionele beeldende kunst die op erfgoedlocaties wordt getoond en waarvan het merendeel zich bevindt in het mooie buitengebied van Winterswijk. De vrijwilligers van KunstOer starten direct na de zomervakantie met de voorbereidingen van het evenement. Er zijn voldoende voorbereidingen nodig om er voor te zorgen dat het niveau van de deelnemers hoog is.

Dit jaar wordt het eerste lustrum gevierd. Opnieuw kan men langs schitterende locaties waar men als particulier niet makkelijk binnenkomt. Neem het geheel gerestaureerde Keunenhuis met z'n antieke interieur en de oorspronkelijke eeuwenoude bijgebouwen op het erf. Het Keunenhuis is het domein van chefkok Nel Schellekens, die daar werkt volgens het koken van 'Kop tot Kont' principe, zonder voedselverspilling.
Maar er is ook de eeuwenoude boerderij Tuunte waar al 50 jaar geleden de laatste bewoners zijn vertrokken en die nu het prachtige decor zal vormen voor de schilderijen van Roosmarijn ten Hoopen. KunstOer is voor elk wat wils, mochten de schilderijen de bezoekers niet bekoren dan kan men genieten van muziekoptredens tussen de oude eiken.
"Er is zoveel te doen, te kijken en te luisteren dat sommige bezoekers er een paar dagen voor uittrekken om overal langs te gaan. Een gezellige bijkomstigheid aan het bezoek van KunstOer is het ontmoeten van gelijkgestemden en oude bekenden, hierdoor ontstaat op sommige rustplekken een soort van reünie, dit was nooit een doel, maar draagt wel bij aan de gemoedelijke sfeer rondom dit evenement", aldus de werkgroep KunstOer.
Wie de organisatie een warm hart toedraagt, is welkom om zich aan te melden als Vriend van KunstOer. Dit kan via de website.


www.KunstOer.nl
                                                                                                                                                                                        

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant